Back Back Nieuws

Organisator van Awards wint zelf award 'Beste Trouwfotograaf van Nederland'

10 december 2015
Tijdens de Dutch Wedding Awards die op 8 december jl. werden uitgereikt in Studio21 in Hilversum, mocht ook fotograaf Christiaan de Groot van MooiBelicht Trouwreportages zijn award in ontvangst nemen. Zeker tot aan de volgende gala-uitreiking in 2016 mag De Groot zich 'Trouwfotograaf van het Jaar' noemen. 'Een eervolle vermelding waar ik heel trots op ben,' vertelt de kersverse winnaar. 

Dutch Wedding Awards
De Dutch Wedding Awards belonen de beste leveranciers uit de Nederlandse trouwbranche. Specialisten die zich met hart en ziel inzetten voor bruidsparen en diens gasten. Deze vakprijs is een initiatief van de Nederlandse TrouwBranche Organisatie. Tijdens deze editie waren er 13 categorieën, vertegenwoordigd door een onafhankelijke vakjury die de trouwleveranciers niet alleen beloonden met lovende of kritische juryrapporten, maar ook waardevolle feedback gaven op de bedrijfsvoering. 

Masters of Dutch Wedding Photography
Naast zijn ontembare passie voor fotografie is Christiaan de Groot zelf ook actief om het vak van trouwfotografie naar een nog hoger plan te tillen. Dit doet hij onder andere met de Masters of Dutch Wedding Photography, waarin vier keer per jaar de beste trouwfoto's onder de aandacht worden gebracht op de-masters.nl, nadat deze beoordeeld zijn door een internationale vakjury. 'Ik vind het belangrijk dat zowel fotografen in Nederland als bruidsparen op de hoogte worden gesteld van wat kwalitatief goede trouwfotografie is. En dat het een specialisme is in de fotografiebranche. Dat ik nu de award voor Beste Trouwfotograaf van het Jaar mag ontvangen van NTBO, past heel goed bij mijn ambities om mijzelf en het vak verder te ontwikkelen.'  

Het juryrapport
Christiaan de Groot heeft tijdens zijn presentatie aan de vakjury in november zowel een serie foto's van een trouwreportage laten zien, als uit moeten leggen hoe MooiBelicht Trouwreportages te werk gaat; hoe hij zijn klanten begeleidt en helpt, maar ook hoe hij offreert en zijn aftersales uitvoert. In het juryrapport wordt De Groot geroemd om het feit dat hij geen standaard bruidsfotograaf is en met grip op de situatie tot creatieve beelden weet te komen. De serie foto's die De Groot heeft aangeleverd zijn als volgt beoordeeld: 'De foto's zijn bijzonder, humoristisch en emotioneel. Je herkent een duidelijk stijl in de serie.' Ook zijn technisch vermogen om unieke foto's te kunnen maken was niet onopgemerkt gebleven: 'Door inzicht in de technische eigenschappen weet deze Canon-fotograaf goed te redeneren in situaties en gebruik te maken van de omgevingsfactoren.' Hij kreeg voor dit onderdeel het rapportcijfer 8,2. 

Over Christiaan de Groot
MooiBelicht Trouwreportages is gevestigd in Pijnacker, maar reist door binnen- en buitenland om trouwdagen van bruidsparen op een creatieve manier vast te leggen. De kracht van Christiaan de Groot zit 'm niet alleen in de ongekende kwaliteit van zijn reportages en zijn creatieve inbreng, maar tevens in de manier waarop hij omgaat met bruidsparen. 'Tijdens een fotoshoot is er een ongedwongen sfeer waarin het bruidspaar samen met mij een heleboel plezier maakt. Ook al verschilt elke bruiloft van elkaar, ik heb altijd het doel om het geluk van de foto's af te laten spatten zodat het bruidspaar het gevoel van die mooie dag kan herbeleven,' vertelt De Groot. 

Fotocredits: Christiaan de Groot - MooiBelicht Trouwreportages - www.mooibelicht.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!