Organisatie ziet zich genoodzaakt om AMF te cancelenOrganisatie ziet zich genoodzaakt om AMF te cancelen
Back Back Nieuws

Organisatie ziet zich genoodzaakt om AMF te cancelen

15 september 2021

Naar aanleiding van de door het kabinet bevestigde versoepelingen, waarbij alleen ongeplaceerde evenementen met een maximale capaciteit van 75% tot 00.00 uur zijn toegestaan, heeft festivalorganisator ALDA besloten om AMF te cancelen. Het grootste evenement tijdens het Amsterdam Dance Event voldoet niet aan de eerdergenoemde voorwaarden waardoor het geen doorgang kan vinden op zaterdag 16 oktober, ondanks de versoepelingen. Het festival, dat zo goed als uitverkocht was, zou volgende maand ruim 40.000 festivalliefhebbers welkom heten in de Johan Cruijff Arena met onder andere dj-sets Afrojack, Armin van Buuren, David Guetta, Nicky Romero en Tiësto.

Ieder jaar wordt tijdens AMF de nieuwe nummer 1 dj van de ‘DJ Mag Top 100’ bekend gemaakt, op dit moment wordt er door de organisatie hard gewerkt aan een alternatieve awardshow. AMF’s eigen II=I (Two Is One) concept zou dit jaar door Afrojack en Nicky Romero verzorgd worden.

Nederland vs. Roemenië

Afgelopen weekend gingen er in tienduizenden mensen in tien verschillende steden de straat op om het kabinet aan te sporen de evenementensector verder te heropenen. 'Met ALDA hebben wij afgelopen weekend voor het eerst in 1,5 jaar een groot 3-daags festival georganiseerd in Roemenië, met gemiddeld 45.000 bezoekers per dag', vertelt Allan Hardenberg, directeur en medeoprichter van ALDA. Wat in schril contrast stond met Nederland, waar tijdens datzelfde weekend werd gestreden voor de heropening van de evenementenbranche. 'Het blijft een gek idee dat in beide landen ongeveer hetzelfde aantal mensen op de been waren, in Roemenië gereguleerd, veilig en volgens de regels – dat had in Nederland ook veel eerder gekund. Sterker nog de Fieldlab-evenementen en ook het Formule 1-weekend heeft aangetoond dat het kan. Wij, en vele andere organisaties met ons, begrijpen er al lange tijd niks meer van. Den Haag heeft blijkbaar niet door hoe belangrijk deze industrie is voor een ontzettend grote groep mensen', vervolgt Allan.

Nieuwe data

ALDA schuift AMF door naar zaterdag 22 oktober 2022 in de Johan Cruijff ArenA. Tickets blijven geldig, kaartkopers worden zo snel mogelijk geïnformeerd. Andere concepten van de organisator hebben inmiddels ook een nieuwe datum, zo staat A Day At The Park gepland op zaterdag 17 september 2022 en ASOT1000 (A State Of Trance) vindt plaats in het weekend van 18 en 19 februari 2022.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!