Back Back Achter de schermen

Oranje dromen van goud

26 juni 2012

Zondagmiddag 17 juni, Vaderdag. Mijn zoon speelt vandaag een hockeytournooi in het Amsterdamse Bos als ik samen met hem de Ten Katemarkt passeer. De straat doorgaans vol van kooplui en ander werelds vertier ligt er verlaten bij. Onheilspellend. De oranje vlaggetjes, strak over de weg gespannen, klapperen van de zenuwen. Vanavond is het ‘er op’ of ‘er onder’. De mannen van Oranje spelen vandaag hun alles beslissende wedstrijd tegen het sterke elftal van Portugal.

Mijn zoon denkt niet aan Oranje. Hij denkt slechts aan de beker die hij met zijn team gaat winnen vandaag. Valentijn is dit seizoen glorieus kampioen geworden door hard te werken in een team waarin iedereen zich aan zijn afspraken wist te houden.

Zijn teammakkers staan al klaar bij het hek. Sommige dragen koptelefoons en hippe shirts waarvan de kraagjes recht overeind staan. Er is besloten om vandaag allemaal op een andere plek te gaan spelen. ‘Da’s wel eens leuk, hoor ik iemand zeggen’. Ik zwaai mijn zoon gedag en weet het zeker. ‘Dat wordt geen goud vandaag!’ In de late avond van Charkov leggen elf Nederlandse voetbal individualisten het roemloos af tegen het collectief onder leiding van veldheer Ronaldo.

Soms liggen winst en verlies dicht naast elkaar, denk maar aan de actie van Robben in Zuid Afrika. En soms ligt er een straatlengte tussen. Dat zagen we in de wedstrijd tegen de Portugezen.

De Olympische Spelen, ze komen er weer aan
De verhalen van sporters die naar het hoogste rijken en daar alles voor over hebben fascineren mij al jaren. Waarom zou je meerdere jaren van je leven opofferen voor dat ene, ultieme  doel. Wat win je ermee en wat moet je er allemaal voor laten? Met mijn bedrijf mogen wij dit jaar drie mooie evenementen organiseren voor de Olympische ploeg die naar Londen gaat. Dan ga je over die vragen nadenken en die verwerk je in het evenement. De OLYMPISCHE SPELEN, ze komen er weer aan. Het grootste evenement ter wereld. Het hoogste en mooiste podium dat er voor een sporter EN voor een evenementenman bestaat! Vier jaar geleden zat ik ‘als een kleine jongen’ op de Chinese tribune te kijken naar wat er uit het magische ‘vogelnest’ tevoorschijn kwam. En ook nu ben ik weer intens nieuwsgierig naar wat ons zo dadelijk wordt voorgeschoteld als de Olympische Spelen in juli met een overdonderend evenement zullen starten.

DROMEN VAN GOUD
Vanuit mijn fascinatie voor de wereld van de sport en die van het theater lanceren wij op maandagavond 23 juli, samen met de House of Sports een nieuw initiatief DROMEN VAN GOUD. Een theaterprogramma voor sportliefhebbers een sportprogramma voor theaterliefhebbers. Een bijzondere en unieke ontmoeting met Olympische helden als Pieter van de Hoogenband en Ellen van Lange. Maar ook een ontmoeting met de gouden dames hockeyploeg van Minke Booy. Zij delen met ons hun exclusieve ervaringen. verhalen die het verschil kunnen maken tussen zilver en goud, Ik heb het team van mijn zoon al uitgenodigd en zie ook u graag in het DeLaMar theater in Amsterdam.

Voor meer informatie www.delamar.nl Dromen van Goud

Patrick Roubroeks
www.xsaga.nl

 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!