Back Back Nieuws

Orangerie Elswout maakt zaalnamen feestelijk bekend

21 mei 2010
Tijdens een groot feest zijn de nieuwe zaalnamen van de Orangerie Elswout deze week bekend gemaakt. Middels een prijsvraag is de Orangerie de afgelopen maanden op zoek gegaan naar passende namen voor de gerenoveerde zalen. Ondanks dat er ruim 400 inzendingen binnen kwamen, zat daar niet de winnende combinatie tussen. Daarop besloten eigenaren Hans Baar en Hilde Prosée om één zaal zelf te benoemen en daar een passende naam uit de vele inzendingen bij te zoeken. Voortaan zullen de zalen de ‘Pierre Bloemen zaal’ en de ‘Constantijn Muysken zaal’ heten. Han Mulder uit Hoofddorp stuurde als eerste de naam ‘Constantijn Muysken zaal’ in en wint hiermee een feest voor 100 personen in de Orangerie Elswout.

Caravanstalling
Voor de naam ‘Pierre Bloemen zaal’ is gekozen, omdat Hans Baar en Hilde Prosée de Orangerie precies 10 jaar geleden overnamen van voormalig eigenaar Pierre Bloemen. “Als Pierre Bloemen in 1986 niet het idee had gehad om de vervallen Orangerie weer uit het slop te halen, hadden wij hier nu niet gestaan. Pierre heeft het gebouw nieuw leven in geblazen door het te restaureren en in gebruik te nemen.” De heer Bloemen was zelf aanwezig op het feest, maar wist van niets. De verassing was dan ook groot toen Erik van Muiswinkel de eerste zaalnaam onthulde en de heer Bloemen op het podium vroeg. “Ik herinner mij nog dat ik in 1986 door de ramen van de Orangerie keek en 24 caravans gestald zag staan. Hier moet een betere bestemming voor te vinden zijn, dacht ik meteen. Ik ben enorm trots dat deze zaal nu naar mij is vernoemd.”

Architect en restaurateur
Pas bij de onthulling van de tweede zaalnaam werd bekend wie de prijsvraag heeft gewonnen en zijn of haar eigen feest ter waarde van € 7.500 euro in de Orangerie Elswout mag houden. Uit de 427 inzendingen selecteerde de jury de volgende vijf genomineerden: Mercedes Fulgueira (Guinevere zaal), Daniela Res (Lakenhal), Diana van Diepen (Molijn zaal), Jolanda Mes (Bougainville zaal) en Han Mulder (Constantijn Muysken zaal). De jury koos uiteindelijk voor Constantijn Muysken, de architect van de Orangerie.

Hans Baar: “Beiden heren hebben immers met het gebouw te maken; Contantijn Muysken als ontwerper en Pierre Bloemen als restaurateur.” De winnaar Han Mulder is dolblij: “Dit is fantastisch! Twee jaar geleden had ik de eer om in de Orangerie te mogen trouwen. Aan deze dag denk ik nog steeds met een brede glimlach terug. Ik wilde graag twee nieuwe namen voor de zalen inbrengen om zo kans te maken nogmaals een prachtig feest bij de Orangerie te mogen geven.” Na de prijsuitreiking volgde nog een spetterend optreden van Hans Dulfer samen met de Tiny Little Big Band.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!