Optreden Ukraine Liberation Orchestra tijdens het Kingdom of Elfia festival Optreden Ukraine Liberation Orchestra tijdens het Kingdom of Elfia festival
Back Back Nieuws

Optreden Ukraine Liberation Orchestra tijdens het Kingdom of Elfia festival

15 september 2023

Kasteeltuinen Arcen en de organisatie van het Kingdom of Elfia Festival, hebben de handen ineengeslagen om een optreden van het Ukraine Liberation Orchestra (ULO) mogelijk te maken. Onder de bezielende leiding van de Nederlandse dirigent, Jeroen Weierink, een bekend gezicht in Oekraïne tot aan het uitbreken van de oorlog, staat het orkest klaar om geschiedenis te schrijven met een uitvoering van klassieke stukken tijdens het Elfia costume festival op zondag 17 september in de kasteeltuinen van Arcen.

Dit concert belooft een samensmelting te worden van muziek en fantasie, waarbij het ULO het publiek zal betoveren met hun interpretaties van werken van meester componisten zoals Edvard Grieg en Henry Purcell. Alle muziekstukken zijn geïnspireerd door sprookjes en boeken met fantasy-thema's, waaronder Midzomernachtsdroom van Shakespeare en Peer Gynt van Henrik Ibsen. Bovendien zijn alle leden van het orkest professionele musici uit Oekraïne zelf, die op dit moment als oorlogsvluchtelingen tijdelijk in Nederland gehuisvest zijn.

Een muzikale ervaring

Elfia staat bekend om zijn mix van creativiteit, kostuums en fantasie, en vormt het decor voor de betoverende muziek van het orkest. De gemeente Venlo en de organisaties achter zowel de kasteeltuinen als Elfia hebben enkele honderden Oekraïense oorlogsvluchtelingen die momenteel opgevangen worden in Venlo, gratis toegang verleent tot deze eenmalige muzikale ervaring van hun landgenoten.

Samen zetten Elfia en Kasteeltuinen Arcen zich in om een bijdrage te leveren om het zwaar beschadigde conservatorium van Kharkiv weer op te bouwen. Zo’n 100 piano’s en vleugels zijn onbruikbaar geworden vanwege de bombardementen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!