Opkomst van Family Entertainment Centers niet meer te stuitenOpkomst van Family Entertainment Centers niet meer te stuiten
Back Back Nieuws

Opkomst van Family Entertainment Centers niet meer te stuiten

28 februari 2017

De opkomst van Family Entertainment Centers met een aanbod voor een compleet dagje uit is ook in Nederland niet meer te stuiten. Nieuwe ontwikkelingen lijken steeds grootser en spectaculairder en komen steeds vaker van buiten de leisure sector. Wat zijn nog de kansen voor bestaande ondernemers met een indoor speeltuin? 

15.000m2 vermaak bij Meet Inn Amsterdam

Eén van de actuele ontwikkelingen is de Meet Inn in Amsterdam Osdorp: een plan voor een speelparadijs van maar liefst 15.000m2 met onder meer bowling, lasergame, glowgolf, zalencentrum, elf restaurants. De Meet Inn is een initiatief van de Amsterdamse ondernemer Ghassan Korkis, franchisenemer van enkele vestigingen van New York Pizza, en de Schiphol Area Development Company. Op werkdagen wordt rekening gehouden met zeshonderd tot duizend bezoekers, in het weekeinde worden vijftienhonderd gasten verwacht.

De Ballebak 2.0 in Zoetermeer

Een andere ontwikkeling staat gepland in Zoetermeer waar een bestaande Ballebak wordt verbouwd tot 10.000m2 aan vermaak. Concept: een speelparadijs, waterspraypark, trampolinepark, 8 diversen escape rooms, 3 restaurants, lasergame en buiten een natuurspeeltuin. Eind vorig jaar ging de gemeente Zoetermeer akkoord met de verkoop van het gebouw aan franchisenemers van De Ballebak John den Uijl en Peter Visser.

Opkomst van virtual reality hallen

De eerste stand alone virtual reality speelhallen in Nederland doemen overal op. Volgens sommigen is dit zelfs de opvolger van de escape rooms en het lasergamen. Na Utrecht en Eindhoven volgt binnenkort een stand alone speelhal in Rotterdam. De ontwikkeling komt vanuit de technische game-hoek. Maar ook Walibi Holland heeft aangekondigd dit jaar een VR-beleving te bieden aan haar gasten. 

Wat betekent dit voor bestaande recreatieondernemers?

Het aanbod aan vermaak wordt steeds groter en de opkomst van Family Entertainment Centers lijkt niet meer te stuiten. Wat betekent dit voor bestaande recreatieondernemers?

  • Zijn er alleen nog maar kansen voor F.E.C.’s in groot stedelijke gebieden?
  • Welke concepten bieden nog kansen op succes?
  • Is er niet al sprake van een overaanbod?

Om antwoord te geven op deze en nog veel meer vragen in het vakgebied van Family Entertainment Centers vindt op donderdag 23 maart de Vakdag Het Nieuwe Dagje Uit plaats. Diverse experts uit binnen- en buitenland vertellen over hun ervaringen met de laatste innovaties. Op het beursplein laten bezoekers zich door tal van leveranciers bijpraten over actuele trends en ontwikkelingen, en ook een netwerkprogramma maakt onderdeel uit van de dag.
 
Benieuwd naar de kansen voor jouw bedrijf? Meld je dan aan voor Het Nieuwe Dagje Uit, vol met inspiratie en internationale sprekers, workshops en de laatste innovaties. Let op; vol=vol!
 
Meer informatie: www.hetnieuwedagjeuit.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!