Back Back Nieuws

Opgeruimde stranden, schone zee, Bel Air.

18 september 2013
Worldhotels, de hotelgroep waar het Haagse Worldhotel Bel Air bij hoort, organiseert twee keer per jaar een World Community Day. Op deze dag dragen hotelmedewerkers hun steentje bij aan het mooier, schoner en leefbaarder maken van de omgeving van de hotels. In dit kader toog Worldhotel Bel Air op vrijdag 6 september naar het Scheveningse strand voor een grote schoonmaakactie. Het initiatief dat Bel Air steunde is MyBeach van Stichting Noordzee, die zich hard maken voor duurzaam gebruik van het strand.
Het team van Worldhotel Bel Air zorgde ervoor dat de vijf kilometer lange kuststrook tussen Kijkduin en het Zuiderstrand brandschoon werd opgeleverd. Er worden nog vrijwilligers gezocht om het werk voort te zetten tijdens de Keep it Clean day op 20 september 2013.

Tiptop strand 
Afval op het strand is geen gezicht. Op het strand is het bovendien een groot probleem. Dieren zien het aan voor voedsel, stikken erin of raken erin verstrikt. Het team van Worldhotel Bel Air zette zich op 6 september een dag lang in voor het mooi en schoon maken van het Noordzeestrand tussen Kijkduin en het Zuiderstrand. Ze liepen de vijf kilometer, gewapend met prikkers, handschoenen en vuilniszakken, op en neer om een zo schoon mogelijk resultaat te realiseren. Fijn voor de bewoners, de bezoekers en voor de dieren uit de omgeving.

Brandschoon tot en met de branding
‘We doen onze naam – Bel Air betekent mooie lucht – eer aan; ‘onze’ vijf kilometer strand is inmiddels brandschoon tot en met de branding’, zegt Stephan van der Meulen, General Manager van Worldhotel Bel Air enthousiast. ‘Wij zijn er trots op dat onze hotelgroep Worldhotels deze zogenaamde World Community Days organiseert en daarmee haar medewerkers stimuleert om bewust een bijdrage te leveren aan de omgeving waarin de hotels gevestigd zijn. Wij hebben nu als Haags-Schevenings hotel gekozen om alvast een start te maken met de strandschoonmaak die op 20 september plaatsvindt, georganiseerd door MyBeach en Stichting Noordzee. We hebben werkelijk van alles bij elkaar geharkt. Van Kijkduin tot het Zuiderstrand is nu geen visnet, peuk, bikini of lege wijnfles meer te vinden!’.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!