Openluchtconcerten in Berlijn tot 1000 personen toegestaanOpenluchtconcerten in Berlijn tot 1000 personen toegestaan
Back Back Nieuws

Openluchtconcerten in Berlijn tot 1000 personen toegestaan

02 juni 2020

Met betrekking tot de versoepelingen of aangepaste maatregelen kan het geen kwaad om het spoorboekje van onze buurlanden in de gaten gehouden. In Duitsland is er goed nieuws voor concert- en festivalliefhebbers. In Berlijn zullen vanaf 2 juni weer openluchtconcerten worden toegestaan.

Vanaf 30 juni 500 personen

Vanaf 2 juni mogen deze 200 bezoekers hebben en vanaf 16 juni kunnen dit er 500 worden. Vanaf 30 juni mogen concerten in de openlucht tot en met 1000 bezoekers georganiseerd worden, dat vermeldt de officiële website van de Duitse hoofdstad.

Hygiëneregels

Nog grotere concerten en/of festivals moeten in elk geval tot 31 augustus wachten. Bij al deze concerten in de open lucht moet nog wel steeds 1,5 meter afstand gehouden worden en aan de hygiëneregels worden voldaan. Of deze regels ook voor de rest van Duitsland gaan gelden is nog niet duidelijk.

Maatregelen langzaam teruggedraaid

Duitsland heeft als eerste (grote) Europese land ook de betaald voetbalcompetitie hervat. Wedstrijden worden er nog wel zonder publiek gespeeld. Medio april verbood Duitsland alle concerten, voetbalwedstrijden en festivals. Deze maatregelen worden nu langzaam teruggedraaid.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!