Back Back Nieuws

Opening van de eerste LNG-Terminal in Nederland

04 oktober 2011
Hare Majesteit Koningin Beatrix opende onlangs de eerste LNG-Terminal in Nederland. Gate terminal (Gas Access To Europe) is de eerste importterminal voor vloeibaar aardgas in Nederland. De succesvolle opening werd op vrijdag bezocht door vele prominenten, waaronder de Koningin en op zaterdag door medewerkers en andere geïnteresseerden in de terminal.

 

Tijdelijke accommodaties

Neptunus leverde in opdracht van Professional Project Solutions en Artishock, events & marketing de tijdelijke accommodaties Ocean, Mercurius, Alu Pergola, Alu-hal en Evolution om de bijzondere opening mogelijk te maken en het de allure te geven die het verdiende. De tijdelijke accommodaties voor het evenement hadden samen een oppervlakte van meer dan 3.000 m2. De accommodaties werden onder meer gebruikt als ontvangstruimte, VIP-ruimte en de presentatie- en persruimte.

 

Functie terminal

De terminal is begin september in gebruik genomen en ontvangt het vloeibare aardgas, LNG genaamd, dat per schip wordt aangevoerd in drie grote opslagtanks. Waarna het vervolgens gasvormig wordt gemaakt voor levering aan het Nederlandse gastransportnet.

 

Foto: Aeroview B.V.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!