Opening U Park HotelOpening U Park Hotel
Back Back Nieuws

Opening U Park Hotel

24 juni 2019

Recent is het nieuwe U Parkhotel op de Campus van de Universiteit Twente in gebruik genomen. Op dinsdag 25 juni vindt de officiële opening plaats. De ludieke openingshandeling wordt rond 16.00 uur verricht.

Ontwerp Gebouw

Architect Peter Defesche heeft het hotel, in het voormalige faculteitsgebouw de Hogekamp voor Elektrotechniek en Technische natuurkunde, ontworpen. In het transformatieproces bleek de architectonische flexibiliteit van het gebouw van grote waarde te zijn: de karakteristieke kenmerken van het gebouw zijn dan ook nog duidelijk zichtbaar en komen terug in het ontwerp en inrichting.

Het U Parkhotel beschikt over 72 hotelkamers, 12 zalen, een a la carte restaurant en een boardroom op de 9e etage. Het hotel is voor iedereen toegankelijk.

Jeans on the Wall

In de bouw en verbouw van het U Parkhotel is veel waarde gehecht aan duurzaamheid. Een goed voorbeeld hiervan zijn de wanden in de hotelkamers, hier is gekozen voor 'Jeans on the Wall'. Deze muurdecoratie wordt geproduceerd door spijkerbroeken en bedrijfskleding te recyclen. Deze worden verwerkt tot een decoratieve, geluiddempende, maar vooral duurzame wandbekleding.

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen

U Parkhotel ontving in februari het keurmerk Green Key Gold. In het kader van duurzaam en maatschappelijk ondernemen draagt U Parkhotel Shelter Suit een warm hart toe. Initiatiefnemer Youp Meek vertelt deze middag zijn verhaal.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!