Opening nieuwe congrescentrum MECC gaat wederom niet doorOpening nieuwe congrescentrum MECC gaat wederom niet door
Back Back Locaties

Opening nieuwe congrescentrum MECC gaat wederom niet door

26 november 2021

MECC Maastricht heeft besloten om de ‘Grand Opening’ van het vernieuwde congrescentrum welke gepland stond op maandag 6 december, in het bijzijn van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden, te annuleren. Met de toenemende besmettingscijfers vindt MECC Maastricht het niet verantwoord om een dergelijk feestelijk evenement op dit moment te organiseren. Vanzelfsprekend staat de veiligheid en gezondheid van de gasten en medewerkers voorop. In het nieuwe jaar zal MECC Maastricht alle genodigden individueel uitnodigen zodat het vernieuwde congrescentrum alsnog gepresenteerd kan worden.

Upgrade en uitbreiding congrescentrum

In 2019 is, als onderdeel van een breder investeringsplan dat al enkele jaren eerder was begonnen, gestart met de grondige upgrade en uitbreiding van het congrescentrum van MECC Maastricht, het kloppende economische hart van Limburg. Een noodzakelijke revitalisering om als congresdestinatie te kunnen blijven concurreren met (inter)nationale venues en te kunnen blijven voldoen aan de hoge eisen van internationale congresorganisatoren- en deelnemers. Het nieuwe gebouw is afgelopen juni opgeleverd en zou op 6 december officieel geopend worden in het bijzijn van Prinses Margriet. Een officiële en historisch gezien ook symbolische handeling aangezien prinses Margriet precies 33 jaar geleden, op 23 september 1988, ook de opening verzorgde van MECC Maastricht. Journaliste, presentatrice en voormalig nieuwslezeres Dionne Stax zou als dagvoorzitter de officiële opening modereren.

Open Dag

Voorafgaand aan de ‘Grand Opening’ voor genodigden stond de ‘Open Dag’ gepland op zaterdag 20 november voor de inwoners van Maastricht. Deze dag heeft gelukkig op een veilige en verantwoorde manier door kunnen gaan. MECC Maastricht kijkt dan ook terug op een succesvolle, druk bezochte ‘Open Dag’ waar zij veel stadsgenoten hebben mogen rondleiden door het vernieuwde congrescentrum.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!