Opening MuseumLAB Museon-OmniversumOpening MuseumLAB Museon-Omniversum
Back Back Nieuws

Opening MuseumLAB Museon-Omniversum

26 juni 2023

Op 22 juni werd het MuseumLAB van Museon-Omniversum in Den Haag Zuidwest officieel geopend. Kinderen uit de wijk bouwden met LEGO maquettes van hun Wijk van de Toekomst. Wethouder Balster, en aanwezigen van Staedion, ASN Bank en Museon-Omniversum bekeken deze wensen tijdens de opening. Den Haag Zuidwest is volop in ontwikkeling en de ideeën van de jongeren zijn daarom van grote waarde.

Knappe ideeën

De kinderen die op 21 juni naar het MuseumLAB kwamen, deden mee aan een LEGO-workshop waarbij ze nadachten wat zij belangrijk vinden in de openbare ruimte van de Wijk van de Toekomst. Met LEGO maakten ze maquettes van wat zij graag terugzien in de wijk. Tijdens de opening van het MuseumLAB bekeken wethouder Balster en de aanwezigen van Staedion, ASN Bank en Museon-Omniversum de rijkelijk gevulde maquettes. Zij zagen voorbeelden van een voetbalveld, skatepark, trampolines, zwembad, 360 graden schommel, WiFi-huisje en ook veel bomen en prullenbakken. Tekenaar Boy Boelhouwer vertaalde de wensen en maquettes ook nog in tekeningen. Er wordt gekeken welke ideeën er in de (nabije) toekomst echt in de wijk kunnen worden toegepast.

Deze opening staat symbool voor alle activiteiten die het MuseumLAB aanbiedt. Peter de Haan, directeur Museon-Omniversum, vertelde over de aanpak: ‘We pionieren, proberen en leren. We doen dit samen met de wijk. We werken langs 2 programmalijnen: 1) Maak werk van je talent en 2) De toekomst is van ons allemaal. Alles om kinderen in deze en andere wijken ook te helpen ontwikkelen.’

Het MuseumLAB

Wethouder Balster opende het MuseumLAB door een waterstofraket af te schieten. Hij gaf aan bijzonder trots op dit initiatief te zijn en onder de indruk te zijn van de passie en snelheid waarmee dit initiatief is opgezet. ‘De perspectieven van de kinderen in deze stad zijn anders. Het is mijn ambitie om de kansen van de kinderen hier gelijk te laten zijn. Wat kinderen in het MuseumLAB leren en doen, nemen ze de rest van hun leven mee.’Het MuseumLAB is een nieuw initiatief van Museon-Omniversum in Den Haag Zuidwest. Medewerkers gaan samen met bewoners en maatschappelijke partners op zoek naar de relatie tussen de ontwikkelingen in de stad en de programma’s van het museum. Op meerdere dagen in de week is er een creatieve en educatieve programmering voor families met kinderen.

Samen bouwen aan nieuwe kansen

De gemeente Den Haag heeft Museon-Omniversum als culturele instelling benaderd om een bijdrage te leveren aan de ontwikkelingen en leefbaarheid in Zuidwest. Museon-Omniversum wil cultuurparticipatie bevorderen en zorgen dat bewoners hier dezelfde kansen hebben als mensen in andere Haagse wijken.

 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!