Back Back Nieuws

Opening Librije's Hotel

09 juni 2008
Nederlands meest bekende culinaire echtpaar, Jonnie en Thérèse Boer, openden recent de deuren van hun nieuwste project: Librije's Hotel.

Ze mogen dan één van de meest succesvolle culinaire paren van Nederland zijn – Jonnie heeft, samen met Sergio Herman, als enige drie Michelin sterren met zijn restaurant
De Librije en Thérèse is behalve sommelier sinds kort tot ridder in de orde van Oranje Nassau benoemd vanwege haar verdiensten voor de Nederlandse culinaire cultuur – het zijn vooral mensen met hart en passie voor hun vak.

Naast het befaamde restaurant, een winkel, een kookschool en een landelijk en internationaal opererende catering en eventdesign tak Food on Tour genaamd, is er in het logische verlengstuk dus nu het Librije Hotel, vlakbij het gelijknamige restaurant gevestigd in het Spinhuis, een voormalige vrouwengevangenis in Zwolle. Een massief en monumentaal pand uit 1739 met een aangrijpende historie. Dankzij de ingrijpende verbouwing en de eigenzinnige hippe inrichting waarvoor de architect Bert Verwey verantwoordelijk was, is het een bijzondere ambiance en een geweldige locatie geworden vijfsterren waardig, met
20 luxe suites en een eigen restaurant, Librije’s Zusje genaamd, waar de keuken net zo smaakvol wordt bereid als bij grote broer verderop. Alle hotelkamers zijn trouwens niet traditioneel genummerd, maar vernoemd naar keukenkruiden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!