Back Back Nieuws

Opening haven Breda door Planet Event

04 juli 2007
De feestelijke opening van de nieuwe haven in Breda afgelopen weekend, was in handen van evenementenbureau Planet Event. De Bredase bevolking werden getrakteerd op spetterende festiviteiten.

Het hoogtepunt vond plaats op zaterdagavond, met de officiële openingsceremonie van de Nieuwe Mark. De grote kerk met daarop een hoornsectie luidde de opening in, gevolgd door hoornblazers op het drijvende podium. Een feeërieke show met tientallen zalmschouwen, een lasershow en honderden lampions op het water trok aan het publiek voorbij. Een armada van boten met daarop diverse koren kwam de haven binnen, aangevoerd door de vocalen van de Bredase musicalster Britt Koolen op de muziek van Conquest of Paradise.

 

Zaterdagmiddag bonden Bredase wijkteams de sportieve strijd met elkaar aan tijdens de Waterbattle, een kanorace op de singels en in de haven. Voor de kleinste inwoners van de Baroniestad was er een optreden van VOF de Kunst en een ware badeendjesrace voor het goede doel.

 

Op zondag werden de festiviteiten vervolgd met een swingend brunchconcert van Laura Fygi begeleidt door Bredase muzikanten. Ter afsluiting van de feestelijkheden betraden Bredase coryfeeën als Abel, Vader Abraham en DJ Cor Fijneman het podium voor een liedjesfestival en een dance-afterparty.

 


Foto: Planet Event/ Elmar Krop


 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!