Back Back Nieuws

Opening grootste kookfabriek van Nederland

08 oktober 2007
De grootste kookstudio van Nederland opent maandag 22 oktober officieel zijn deuren: De Kookfabriek Amsterdam. Maar liefst zes topchefs uit Nederland staan klaar om de lekkerste gerechten te bereiden, terwijl de gasten met al hun zintuigen kunnen waarnemen waarom het begrip ‘kookstudio’ is geherdefinieerd in ‘culinair theater’.

Monique Kooper manager:“Een nieuw en uniek project in Nederland waar met 200 personen tegelijk gekookt kan worden."

De afgelopen jaren is door de toenemende culinaire interesse een explosie aan kookstudio’s ontstaan waar mensen in kleine of grotere groepen een middag of avond koken. Het kwaliteitsniveau van deze kookstudio’s is sterk wisselend. De Kookfabriek opende al in 2000 haar deuren in Den Haag. Centraal staan de uitstekende apparatuur, de sfeervolle designinrichting en het hoogwaardige gastheerschap. Dankzij het overgrote succes is besloten een nieuwe vestiging te openen op een unieke plaats in Amsterdam.

De Kookfabriek dankt haar naam aan de opmerkelijke locaties. Ook in Amsterdam is een fraai vormgegeven gebouw gevonden, een voormalige drukkerij, waarin zich prachtig gestileerde ruimten bevinden met een industriële en moderne look. Het hart van De Kookfabriek wordt gevormd door de demonstratiekeuken.

Via grootbeeldprojectie kunnen gasten naar de kookkusten van de chefs kijken om zich daarna op één van de zestien professioneel uitgeruste kookeilanden zelf uit te leven. Deze indeling in combinatie met de licht-, geluid- en communicatieapparatuur zorgen voor een theatrale omgeving, waarin samen koken, eten en drinken centraal staan.

Vanwege de representatieve locatie in het westen van het land is De Kookfabriek Amsterdam de een ideale plaats voor culinaire ontvangsten, productdemonstraties en introducties door food & beverage belanghebbenden.

Daarnaast zijn er unieke mogelijkheden voor het bedrijfsleven om samen met relaties of collega’s te koken. Ten slotte kunnen ook particulieren in De Kookfabriek terecht dankzij het concept ‘kookrestaurant’, waar men vanaf vier personen welkom is.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!