Back Back Nieuws

Opening Dutch Water Dreams nadert

13 oktober 2006
Dutch Water Dreams, het wildwatersportcomplex in Zoetermeer, wordt in het weekend van  20, 21 en 22 oktober officieel geopend voor het grote publiek. Zaterdag is de Grand Opening maar vrijdag start de eerste officiële wedstrijd op de wildwaterbaan. Van 15.30 tot 23.15 uur wordt onder leiding van de Nederlandse Kano Bond het NK Freestyle gehouden.

 

Ook wordt vrijdag door ING Wholesale Banking Nederland een themadebat onder de titel ‘De Durf & Drive van ondernemend Nederland’ georganiseerd met een aantal prominente ondernemers. De avond wordt afgesloten met een feest georganiseerd door Radiozender Caz! met DJ Martin, DJ J-Harlem en DJ Benny Rodriquez.

 

Zaterdag 21 oktober is de dag van de Grand Opening. Eerst worden onder leiding van de Nederlandse Kano Bond de NK Slalom en NK sprint gehouden. Dit vindt plaats van 10.00 tot 14.30 uur. Om 12.30 uur is het officiële openingsmoment. Dan geeft Go Fast een spectaculaire show. Van 16.30 tot 18.00 uur worden er demonstraties gegeven van alle sporten die bij Dutch Water Dreams te beoefenen zijn. De demonstraties worden gehouden door zeer goede en gescreende professionals. Speciaal voor de FlowRider® is er een DWD-O’Neill-Waveloch opgericht met alle toppers op het gebied van bodyboarden en flowboarden.

 

Voor de wildwaterbaan worden er Nederlandse demoteams ingezet voor raften, slalom kano, freestyle kano, hydrospeed en hotdog (1 persoons raft). Als afsluiting heeft DWD een primeur! De dag wordt namelijk afgesloten met een exclusief concert van Bløf.

 

De laatste dag van het openingsweekend krijgt internationale allure. Op zondag 22 oktober vindt van 7.45 tot 13.30 uur namelijk de eerste editie van het Randstad Dutch Open Canoe Slalom plaats. Tijdens dit landeninvitatie toernooi zullen 100 deelnemers uit 15 landen tegen elkaar strijden. Onder andere Canada, China, Thailand, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Zwitserland, Oostenrijk, Zweden, België, Tsjechië, Slowakije en Slovenië worden verwacht.

 

Ook zal de gehele Olympische selectie van het Chinese kano slalom team met 13 topsporters aanwezig zijn. China organiseert d e Olympische Zomer Spelen 2008 in Beijing. Om 9.15 uur zal Sam Oud, een bekende Nederlandse slalom kanoer, een demo en uitleg geven over het slalom kano. De spectaculaire opening door Go Fast zal om 13.30 uur worden verzorgd. Om 14.00 uur is het NK ploegenwedstrijd. Hier gaan 3 slalomboten tegelijk de baan in.

 

Tussen 15.00 tot 17.30 uur worden zeer goede en spectaculaire demo’s gegeven van alle sporten van DWD. Na 3 mooie dagen zal het openingsweekend zondag rond 18:00 uur ten einde lopen, waarna we ons kunnen op maken voor een mooie tijd waarin we iedereen graag ontvangen op de wildwaterbaan of FlowRiders.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!