Openhartige documentaire We Are The NightOpenhartige documentaire We Are The Night
Back Back Nieuws

Openhartige documentaire We Are The Night

09 april 2019

Het verhaal van We Are The Night begint in 2001 als Olaf Veldkamp met twee vrienden op het idee komt foto's van feestjes online te delen met de aanwezigen. Superfeesten.nl is geboren, een van de eerste 'partywebsites' en pioniers van de aftermovie. Vanuit daar groeit het platform onder leiding van Wilco Jung uit tot een videoproductiehuis en later tot een volwaardig contentmarketingbureau. Nu staat We Are The Night in een documentaire stil bij hun roemruchte tienjarige bestaan.

In de documentaire vertellen verschillende betrokkenen het verhaal van We Are The Night. Onder andere Tijs Verwest, beter bekend als Tiësto, waarmee Jung een tijd lang toerde als cameraman. 'We waren met vijf, zes jongens on the road. Een soort van boyband eigenlijk,' vertelt Verwest lachend.

Filmpjes op de dansvloer

Het zijn de gloriedagen van de aftermovie. Een genre waarin Superfeesten.nl pioniert. 'We liepen gewoon over de dansvloer en maakten leuke filmpjes,' herinnert oprichter Olaf Veldkamp zich. 'Die deelden we vervolgens ook met het partypubliek.' Het bleek een gouden zet.

Wilco Jung sluit zich in 2003 aan bij Superfeesten.nl, in eerste instantie als hobby. Dat liep al snel uit de hand. Vijf jaar later zegt hij zijn baan op zodat hij zich volledig kan focussen op de transformatie van partywebsite naar videoproductiehuis. Het is het begin van We Are The Night, dat binnen enkele jaren uitgroeit tot een internationaal gewaardeerd producent van aftermovies en live registraties. Naast Tiësto huren onder meer ook The Matrixx, Par-T en Alda Events het Utrechtse bedrijf in om hun videocontent te produceren.

De aftermovie is dood

Toch kent het verhaal van We Are The Night ook dieptepunten. Jung vertelt openhartig en geëmotioneerd over hoe het bureau onlangs in de problemen kwam: 'Ik kwam tot de conclusie dat de aftermovie dood is. En als dat je belangrijkste pijler is, dan heb je een probleem.' Het is een keerpunt voor het bedrijf, dat zich opnieuw uitvindt als volwaardig contentmarketingbureau. Serieus, maar met nog altijd een grote passie voor dance.

De documentaire '10 years We Are The Night' is op 4 april in première gegaan voor een select gezelschap en is vanaf nu ook online te bekijken.

Fotobijschrift > We Are The Night crew tijdens Electric Love Festival 2018 in Salzburg, Oostenrijk

Fotocredits > WeAreTheNight.com

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!