Back Back Nieuws

Op z'n Paasbest met Sail Kampen 2010

29 maart 2010
Sail Kampen is inmiddels, na Sail Amsterdam en DelfSail, het grootste nautische evenement in Nederland. Tijdens het aankomende paasweekend (vrijdag 2 t/m maandag 5 april) wordt het vaar- en evenementenseizoen in Kampen geopend met een groots spektakel. Met meer dan 50 bijzondere en historische schepen, diverse markten, demonstraties, attracties, recordpogingen en optredens van shantykoren en promominenten als Nick & Simon.

Publiekstrekker
Voor het eerst is er ook een uitgebreid stoomkwartier ingericht bij de Koggewerf. Daarin zal Neerlands oudste en meest exclusieve stoom-salonschip: het “ss Succes anno 1897” van Walter van den Broek uit Marknesse, als publiekstrekker prominent aanwezig zijn. “Op z’n paasbest! Én we zullen, met de kilometers ver te horen karakteristieke klanken van ons scheeps-stoomorgel aan dek (Europa’s enige) zeker ook van ons laten horen," aldus de enthousiaste eigenaar.

Deuren geopend voor iedereen
Sail Kampen biedt een unieke kans om kennis te maken met deze prachtige nostalgische en luxueuze salonstomer. De heer Van den Broek: "De Succes wordt normaliter alleen gebruikt door besloten gezelschappen, maar nu staan van zaterdag t/m maandag (10.00-18.00) de deuren open voor iedereen! Voor een bezichtiging, rondvaart (€ 5 pp) of drankje in het saloncafé. Een plaatsje tijdens de vlootschouw op vrijdagavond (€ 10 pp) en op maandagavond tijdens het de spectaculaire vuurwerkafsluiting (€ 5 pp) moet wel gereserveerd worden.”

ss Succes
Menig prominent was reeds voor een ouderwetse verwenning te gast in de sfeerrijke warme ambiance van de authentieke en stijlvol ingerichte 19e-eeuwse salons van het unieke partyschip ss Succes. Tijdens zakelijke bijeenkomsten en privé party’s herleven “de dagen van weleer”. Maar, na de afronding van de 9 jaar durende restauratie, diende de stoomboot ook als decor voor menig huwelijksvoltrekking, concert, commercial, RTV-uitzending, filmopname en (reizende) productpresentatie. Ook Sinterklaas is een graag geziene gast op de Succes.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!