Back Back Nieuws

Oostwegel verkoopt kasteel Erenstein

01 maart 2010
Het meer dan 400 jaar oude kasteel Erenstein en hotel Brughof in Kerkrade is in handen van hotelmagnaat Chris Luken, dat meldt de Telegraaf vandaag. Luken voegt het kasteel en de naastgelegen hoeve Brughof onder de naam 'Kasteel Hotel Erenstein' als 37e hotel toe aan zijn Fletcher Hotel Groep.

 

'Kasteelheer' Camile Oostwegel, de man van de kasteelhotels en restaurants in Limburg, blijkt december vorig jaar zijn 'kroonjuwelen' in de etalage te hebben gezet. Op kasteel Erenstein (4 sterren), prachtig gelegen aan de ingang van natuurgebied Anstelvallei, begon het Oostwegelsprookje dertig jaar geleden. Het is de bakermat van het prachtige château-imperium dat hij de afgelopen decennia in Limburg heeft opgebouwd. Grote vraag is natuurlijk waarom Oostwegel zijn prachtige kasteel Erenstein, met stoere muren, fonkelende kroonluchters en krakende traptreden, omringd door een slotgracht en met een barokke kasteeltuin, nu van de hand doet. Volgens Oostwegel heeft de verkoop "helemaal niets" met de economische crisis te maken.

 

Hij wil van Erenstein en Brughof af omdat deze niet langer in zijn 5-sterrenportefeuille passen met prachthotels als Château St.-Gerlach en Château Neercanne, zo reageerde Oostwegel gisteren. Hij wilde overigens verder niet te veel kwijt omdat hij eerst zijn personeel wil informeren. Dat gebeurt naar verluidt vandaag. In Parkstad, waartoe Kerkrade behoort, komt massatoerisme op gang door de komst van grote toeristische attracties, zoals de dierentuin GaiaPark. Deze toeristen vinden naar het schijnt hoe langer hoe minder aansluiting met het Oostwegelproduct.

Zevende hotel
Voor de Fletcher Hotel Groep is Kasteel Hotel Erenstein het zevende hotel in Limburg. "Camile Oostwegel is een gewaardeerd collega en ik ben blij dat we kasteel Erenstein kunnen voortzetten", aldus Luken. "Het hotel past prima in onze 4-sterrenportefeuille waar de nadruk op leisure ligt. Limburg is een goede provincie om in te investeren omdat de provincie er zelf ook veel in investeert." Over de overnamesom van kasteel Erenstein en hotel Brughof hullen beide partijen zich in stilzwijgen.  

Bron: Telegraaf.nl

Foto : Robertaarts.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!