Back Back Nieuws

Oost en West ontmoeten elkaar in tentencomplex van 15.000 m2

23 mei 2016
Het grote Indische evenement, de Tong Tong Fair, is inmiddels een begrip. Op het Malieveld in Den Haag bouwt tentenspecialist Neptunus in slechts 2 weken tijd 15.000 vierkante meter aan tenten voor het evenement.

Zinnenprikkelend
Op de Tong Tong Fair wordt de vermenging van Oost en West in al haar variëteiten beleefd. Het evenement, voorheen genaamd Pasar Malam, bestaat al sinds 1959. Het is een zinnenprikkelende drie-eenheid van een cultureel festival, beurs en eetfestijn samen, in een archipel van tenten. Het evenement bestaat uit enkele onderdelen, zoals de Grand Pasar (beurs vermenging oost en west), het Tong Tong Festival (theater), het Indonesië-paviljoen (standhouders uit Indonesië) en de Eetwijken (Aziatisch eten en drinken). Behalve Indische en Indonesische cultuur treft men ook dans, muziek en de kookkunsten van andere Aziatische landen waaronder Thailand, Maleisië en Singapore en zelfs van Hawaï.

30 Tenten
Voor de beroemde Grand Pasar (ruim 4.500 m2), het Indonesische Paviljoen, Cultuurpaviljoen en de Eetwijk met zijn ontelbare restaurantjes worden in totaal 30 tenten in verschillende afmetingen gebouwd. De ruim 100.000 verwachte bezoekers kunnen in het complex genieten van de sfeer, winkelen bij de vele kraampjes met Oosterse waren en eten in de eetwijk. Het evenement wordt vooral bezocht door mensen met Indische roots, maar ook mensen met een andere Aziatische of oer-Hollandse achtergrond komen graag een kijkje nemen.

Dorrie Eilers, directeur van Neptunus: ‘We zijn erg trots dat we voor de achtste keer de Tong Tong Fair bouwen. In samenspraak met de organisatie proberen we te blijven vernieuwen en verrassen. In plaats van de vertrouwde membraamtent staat er nu een Aluhal van 50 meter lang waarvan de zeilen aan de binnenkant blauw zijn. Dat voegt echt iets toe aan de sfeer. Het blijft speciaal om als leverancier betrokken te zijn bij dit historierijk en intercultureel evenement.’

Het evenement vindt plaats van 28 mei tot en met 5 juni 2016 en is dagelijks open vanaf 11 uur ’s ochtends tot 10 uur ‘s avonds.

Foto: Serge Ligtenberg/Tong Tong Fair

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!