Ook MECC in de prijzen bij de Meeting Awards Ook MECC in de prijzen bij de Meeting Awards
Back Back Nieuws

Ook MECC in de prijzen bij de Meeting Awards

28 januari 2022

MECC Maastricht heeft deze week de nationale gouden award voor ‘Beste Congreslocatie 2021’ in ontvangst mogen nemen. Vakmagazine Meetings reikt jaarlijks de Meeting Awards uit onder andere aan de beste meeting- en eventlocaties van Nederland. MECC Maastricht is al meer dan drie decennia de vertrouwde locatie van vele internationale congressen, beurzen en evenementen. Afgelopen juni is na een upgrade en uitbreiding het vernieuwde congrescentrum van MECC Maastricht opgeleverd.

De award

De Meeting Awards is een jaarlijks initiatief van vakblad Meetings, bestaande uit vier publieksprijzen onderverdeeld in de categorieën ‘Beste Vergaderlocatie’, ‘Beste Evenementenlocatie’, ‘Beste Trainingslocatie’ en ‘Beste Congreslocatie’. Vandaag heeft MECC Maastricht de award voor ‘Beste Congreslocatie van het jaar’ mogen ontvangen uit handen van Theo Müller-Köningskrämer, account director van Brinkman Media Group en Linda Reijs, hoofdredacteur Brinkman Media Group.

Upgrade en uitbreiding congrescentrum

In 2019 is MECC Maastricht, als onderdeel van een breder investeringsplan dat al enkele jaren eerder was begonnen, gestart met de grondige upgrade en uitbreiding van het congrescentrum, het kloppende economische hart van Limburg. Een noodzakelijke revitalisering om als congresvenue te kunnen blijven concurreren met (inter)nationale venues en te kunnen blijven voldoen aan de hoge eisen van internationale congresorganisatoren- en deelnemers. De upgrade en uitbreiding, welke afgelopen juni voltooid is, zal leiden tot meer internationale congressen en events en een grotere spin-off voor de stad Maastricht en regio. De jaarlijkse economische waarde zal stijgen van een geschatte € 70 miljoen naar € 80 miljoen per jaar. Daarnaast wordt het imago van Maastricht als congresstad vergroot. Ten slotte zorgt deze ontwikkeling voor een impuls voor de gebiedsontwikkeling Brightlands Maastricht Health Campus.

'Het winnen van deze award voelt als de kers op de taart. Wij zijn ontzettend trots op ons nieuwe congrescentrum en de mogelijkheden die wij kunnen bieden. De afgelopen tijd hebben wij van meerdere internationale organisatoren lovende kritiek mogen ontvangen op ons vernieuwde congrescentrum. Het is mooi dat deze positieve reacties van onze klanten vandaag met de nationale award ‘Beste Congreslocatie’ bevestigd worden', aldus Frank Mimpen, Commercieel Directeur MECC Maastricht.

Limburg kleurt goud

Niet alleen MECC Maastricht viert feest. Van de vier nationale publieksprijzen is driemaal goud in Limburg gevallen. Naast MECC Maastricht als Beste Congreslocatie is Kasteelhoeve de Grote Hegge uitgeroepen tot ‘Beste Trainingslocatie’ en Château St. Gerlach tot ‘Beste Vergaderlocatie’.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!