Ontmoetings-event voor vluchtelingenOntmoetings-event voor vluchtelingen
Back Back Nieuws

Ontmoetings-event voor vluchtelingen

16 juni 2023

Van donderdag 15 tot en met dinsdag 20 juni, Wereldvluchtelingendag, worden door het hele land verschillende Bakkie Doen? ontmoetingsevents georganiseerd. Vluchtelingen bieden voorbijgangers een kop koffie aan én een goed gesprek. Bakkie Doen? staat de komende dagen in Zierikzee, Alkmaar, Geleen, Goes, Nederweert, Den Haag, Amsterdam, Oss, Breda, Zwolle en Emmen. 20 juni is het main event in Utrecht: van 11.00 - 15.00 uur bij TivoliVredenburg.

Van muziek tot kunst

We openen de dag met een programma vol muziek, spoken word en kunst. En natuurlijk zijn er vluchtelingen die koffie drinken met voorbijgangers. De Vessbroz komen draaien: twee broers die vluchtten uit Iran. Ze zijn inmiddels een enorm succesvol DJduo met meer dan een miljoen volgers op Tiktok.

Kunstenaar Ribal is erbij, hij exposeert zijn kunst. Zijn droom is deze week uitgekomen: na zes jaar in azc's te wonen kreeg hij deze week te horen dat hij eindelijk een verblijfsvergunning krijgt.

Rianne van Rompaey (27) is ook in Tivoli, onze ambassadeur en internationaal topmodel. Zij ontmoette Naya Moussally (22) die als actrice in 2015 Syrië ontvluchtte en de droom van een acteercarrière moest laten varen. Rianne en Naya vonden elkaar in hun wens om iets voor een ander te betekenen: Naya's droom is nu om een eigen stichting te beginnen.

Deel je dromen

Dit jaar is gekozen voor het thema #deeljedromen. Mensen die hun thuisland moesten ontvluchten, zijn naar Nederland gekomen met dromen en talenten die zij willen inzetten voor onze maatschappij. Wat zijn die dromen en talenten? De ontmoetingen van de afgelopen zeven edities Bakkie Doen? laten zien dat vluchtelingen en Nederlanders niet zo gek veel van elkaar verschillen. Tijdens het drinken van een lekker kopje koffie worden dromen met elkaar uitgewisseld en bijzondere gesprekken gevoerd!

Waarom Bakkie Doen?

Het initiatief is in 2017 in het leven geroepen om contact en ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders te bevorderen. Met een simpel en universeel kopje koffie worden werelden overbrugd, vooroordelen weggehaald en wederzijds begrip gecreëerd. Bakkie Doen? vindt jaarlijks door heel Nederland plaats op en rond 20 juni, Wereldvluchtelingendag.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!