Ontmoet de frontrunners van de nieuwe economie tijdens UpstreamOntmoet de frontrunners van de nieuwe economie tijdens Upstream
Back Back Nieuws

Ontmoet de frontrunners van de nieuwe economie tijdens Upstream

27 juli 2020

We werken er hard aan om de economie te veranderen. Het moet duurzamer, digitaler, meer circulair en inclusief. Daarom lanceert de regio Rotterdam, Den Haag en Delft gezamenlijk Upstream, een platform én zevendaags evenement - van 21 tot en met 27 september - rond de nieuwe economie, waarbij ontmoeten, uitdagen, verbinden en inspireren centraal staan.

Kennis en netwerken

Upstream faciliteert een intensieve samenwerking en uitwisseling van kennis en netwerken tussen een groot aantal 'co-creators' door het hele jaar on- en offline kennissessies, keynotes en workshops te organiseren via het online platform. Daarnaast is er vanaf september jaarlijks het Upstream Festival, waarbij zeven dagen lang alle ogen gericht zijn op de innovatieve en impactvolle ontwikkelingen in de regio en daarbuiten.

Samen voor de nieuwe economie

In de regio zijn negen toonaangevende industrieën: van lucht- en ruimtevaart, port en maritiem, tot biowetenschappen, energie en digitale technologie. Veelbelovende startups als SKOON Energy dat mobiele energieopslag faciliteert en transport-disruptor Hardt Hyperloop, laten zien waarom zij symbool staan voor de nieuwe economie. Een van de grotere obstakels bij het voortstuwen van deze nieuwe economie is dat partijen vaak solo opereren, terwijl we juist van elkaar kunnen leren. Het tijdperk van het nieuwe denken is aangebroken. Upstream wil daarom de mogelijkheid bieden om met gedeelde expertise en elkaars netwerk verder te kijken.

Eerste sprekers bekend, voorinschrijving geopend

Upstream heeft voor het festival dat zowel live als online te volgen is, een spannende line-up van innovatieve topdenkers uitgenodigd om hun visie op deze nieuwe economie te delen. De eerste namen uit het veelzijdige programma zijn onder anderen Katherine Trebeck (Oxfam), Suzanne Lee (Biophillia, BioDesigner), Ted Howard (Democracy Collaborative) en Tim Houter (Hardt - Hyperloop).

Opening door Rotterdamse wethouder Barbara Kathmann

Wethouder Barbara Kathmann (Economie en Kleine Kernen) uit Rotterdam opent het Upstream festival op 21 september. ‘Ik vind het fantastisch dat wij samen met andere gemeenten en zoveel uiteenlopende mede-initiatiefnemers een internationaal platform bieden aan de frontrunners die onze regio helpen bewegen naar een nieuwe economie die digitaal, energieneutraal, circulair en inclusief is. Ik kijk dan ook uit naar alle digitale en fysieke ontmoetingen met deze inspirerende mensen tijdens het festival én de rest van het jaar’, aldus Kathmann.

Partners en co-creators

Upstream komt mede voort uit de Rotterdam Capital Days en is een initiatief van de Gemeente Rotterdam in samenwerking met Gemeente Delft, Rockboost, 42 Workspace, Blue City, ECE, Erasmus Universiteit, Golden egg, Innovation Bridge Europe, Innovation Quarter, IT Campus, KPN, The Mobility Campus, NLGroeit, PHX, Rabobank, RVO, Techstars Startup Weekend, TU Delft, Unknown Group, Venture Café, CIC, Worldstartup en YES!Delft

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!