Ontheffing van coronamaatregelen voor Het ConcertgebouwOntheffing van coronamaatregelen voor Het Concertgebouw
Back Back Nieuws

Ontheffing van coronamaatregelen voor Het Concertgebouw

02 oktober 2020

Het Concertgebouw ontving, net als nog een aantal theaters in Nederland, het nieuws dat zij een ontheffing heeft gekregen van de coronamaatregelen die een maximum van 30 bezoekers stellen. Het Concertgebouw mag hierdoor concerten blijven organiseren voor maximaal 250 bezoekers in de Grote Zaal. In de Kleine Zaal blijft een maximum van 80 bezoekers gelden. Er is besloten om zoveel mogelijk van de 40 geplande concerten tot en met 18 oktober doorgang te laten vinden, ondanks de financiële uitdagingen die daarmee gepaard gaan.

Simon Reinink, algemeen directeur: 'Het Concertgebouw en de hele culturele sector staan voor enorme uitdagingen. Wij zijn natuurlijk blij dat we concerten mogen blijven organiseren, maar we leven mee met alle theaters en zalen die geen ontheffing hebben gekregen.' Voor 25 concerten waren er al meer kaarten verkocht dan het nieuwe toegestane maximum van 250. Voor deze concerten ontvangt een selectie bezoekers een bericht als zij niet kunnen komen. De selectie wordt gemaakt op basis van aankoopdatum van de kaarten.

Wel geldt er in de publieke ruimtes bij in- en uitloop van de concerten een mondkapjesplicht. Tijdens de concerten hoeven bezoekers geen mondkapje te dragen. Uitzondering voor de regels geldt voor de jongste bezoekers: de educatieve concerten, Kleutersinfonietta voor groep 1 en 2, die in Het Concertgebouw gepland staan, gaan ongewijzigd door. Kinderen tot 13 jaar hoeven geen mondkapjes te dragen.

Fotografie > Ronald Knapp

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!