Onontdekt Friesland: alle ruimte voor eventsOnontdekt Friesland: alle ruimte voor events
Back Back Locaties

Onontdekt Friesland: alle ruimte voor events

19 juni 2020

Eventplanning in tijden van corona. Ga er maar aan staan. Als eventplanner wil je mensen vooral live kunnen verbinden. Je wilt tóch dat kleinschalige event kunnen organiseren, relaties ontmoeten of met collega’s afspreken. Allemaal binnen de richtlijnen van het RIVM natuurlijk. Maar goed dat we Friesland hebben. Op slechts een uurtje rijden van Amsterdam vind je hier talloze coronabestendige mogelijkheden.

Innovatieve jongens, die Friezen

Wie Friesland zegt, zegt water. Water speelt een belangrijke rol in Friesland. Friezen genieten ervan, halen er energie uit, zetten het om in drinkwater en gebruiken het om op te warmen.

Friezen zijn dan ook koploper op het gebied van watertechnologie, met Leeuwarden als European Capital of Watertechnology. Reden genoeg om deze provincie op je lijstje te zetten voor events met thema’s als water en duurzaamheid. Tip: geef je op voor de Locatietour van Linda op Locatie, in samenwerking met Meet in Friesland, waar je op 6 juli aan mee kunt doen.

Zie de Friese kansen

Dat water, daar weten ze dus alles van. Die kennis gebruiken ze om in Friesland te werken aan bijvoorbeeld Blue Energy, vismigratie dwars door de dijk, het opwarmen van dorpen dankzij lokale meren en het volledig circulair maken van de Waddeneilanden. Organisaties en bedrijven als WaterCampus, Vitens, Wetsus en Afsluitdijk Waddencentre zetten graag de deur open om meer te vertellen over hun projecten en innovaties.

Lokale ondernemers doen dat trouwens ook. Ze zien legio kansen om in de corona-crisis toch ruimte te maken voor recreatie en bezoek. Maak daar als event manager gebruik van en kom zeilen op grote schepen, wandelen over verlaten dijken, fatbiken door het zeezand of wadlopen naar een eiland. Stuk voor stuk activiteiten die je op gepaste afstand kunt doen. Ook met (kleine) groepen. Voor overnachtingen zijn er aan het water ruime (en duurzame) locaties te vinden, waar meetings gecombineerd kunnen worden met een langer verblijf. Hier is ook speciale aandacht voor tijdens de locatie-tour.

Coronaproof op locatietour

Maak kennis met Leeuwarden (de Europese Capital of Water Technology) en ontdek Friesland zelf, onder begeleiding van Linda Kerkhoven van Linda op Locatie en Yvonne Hulleman van Meet in Friesland. De tour trekt – op anderhalve meter afstand - langs karakteristieke highlights die een event in de provincie mogelijk zouden kunnen maken. Een historische gevangenis, voormalig postkantoor, skûtsjes, energieneutrale eventlocaties en geweldige uitzichten… Na deze tour wil je nooit meer ergens anders een event organiseren, corona of niet.

‘Juist in deze tijd is het belangrijk om je te onderscheiden’, licht Linda Kerkhoven van adviesbureau Linda op Locatie toe. ‘Om een andere koers te varen en echt wat anders te bieden, is Friesland is wat dat betreft nog een onontdekte plek en een geweldige bestemming. Je bent er echt even uit en vindt er letterlijk en figuurlijk alle ruimte die je nodig hebt.’

Lees hier meer over de tour die op 6 juli plaatsvindt, en geef je gauw op. Kun je er niet bij zijn, maar ben je wel nieuwsgierig geworden? Meld je dan aan voor de livestream om vanuit je luie stoel mee te reizen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!