Online rondleiding als start van evenement bij KAFOnline rondleiding als start van evenement bij KAF
Back Back Locaties

Online rondleiding als start van evenement bij KAF

04 januari 2019

Almere is een plaats waar veel kan en waar innovatie een grote rol speelt. Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) is de culturele hotspot van de stad en wil graag laten zien wat er bij hen allemaal mogelijk is. En dat is veel meer dan je op het eerste gezicht misschien zou denken. Op de website van KAF kun je nu een online tour door het gebouw maken om een indruk van alle ruimtes te krijgen! 

Deze in Google Streetview ‘embedded’ online tour door het gebouw geeft een goede indruk van het lichte en ruime pand met mooie theaterzalen en vergader- en sub-ruimtes. Natuurlijk staan Thijs Calis als coördinator Events, Lisa van Doorn van marketing en hun collega’s klaar om je, na deze eerste kennismaking met het gebouw, live mee te nemen door het pand. Samen met jou kiezen ze de beste ruimte voor jouw evenement. Samen leveren jullie het maatwerk dat hoort bij een succesvol event!

Koffie Top 100

Een voorbeeldvan een succesvol evenement bij KAF het afgelopen jaar was De Misset Horeca Koffie Top 100. Op maandagavond 24 september jl. werd bekendgemaakt welke onderneming de felbegeerde prijs mee naar huis mocht nemen. In de Grote Zaal waren op het podium tafels in een café setting geplaatst, werden koffiecocktails geschonken en waren barista’s druk om te laten zien wat ze konden! De sfeer was feestelijk, maar ook was de spanning van de wedstrijd voelbaar. Het werd een prachtige avond met een mooie winnaar: Boot Koffie in Het Lokaal in Amersfoort! De organisatie van het evenement was zeer tevreden. Zoals Jan-Jaap Zwart van de organisatie het verwoordde: ‘Op 24 september hebben wij, tijdens een feestelijke avond in de Kunstlinie, de Misset Horeca Koffie Top 100 bekendgemaakt. Op alle fronten zijn wij meer dan tevreden over de samenwerking met KAF. In de aanloop was het contact informeel, doch zeer professioneel en meedenkend, in onze optiek een prettige combinatie. Op de avond zelf zijn we goed ondersteund door de complete crew, zowel de theatertechnici als het personeel van de catering waren allemaal zeer kundig. Op alle vlakken werd er meegedacht en was men flexibel. Ik kan de Kunstlinie ten zeerste aanbevelen voor het organiseren van een event.’

Forever Young

Een ander hoogtepunt dit jaar bij KAF was het Forever Young Festival voor 65-plussers. Het festival werd op 22 augustus jl. gehouden op de Esplanade, het plein voor KAF. Het festival was uitverkocht en er kwamen ouderen uit het hele land naar Almere. Meer dan 10.000 bezoekers bezochten dit gratis toegankelijke festival en voor KAF was dit een mooie gelegenheid de bezoekers ook bij hen binnen te laten kijken. ‘Het was mooi om te zien hoe gemakkelijk bezoekers die alleen naar het festival waren gekomen, aansluiting vonden bij andere bezoekers’, aldus Lisa van Doorn. ‘In deze tijd waarin zoveel ouderen met eenzaamheid worstelen, is het fijn dat wij een bijdrage kunnen leveren aan het verminderen van die eenzaamheid. De nadruk van het festival voor ouderen ligt echt op verbinding en amusement.’ Zo waren er workshops en er was muziek. Het ging niet om het promoten van producten voor ouderen. Dat maakte dat er een heel goede sfeer heerste. Het Forever Young Festival werd dit jaar voor de tweede keer gehouden. Hopelijk lukt het volgend jaar weer om genoeg sponsors te krijgen voor dit fantastische evenement!

Vooruitblik

Al met al een goed jaar dus voor KAF met veel verschillende soorten evenementen. Voor volgend jaar staan er weer mooie dingen op het programma. Wat te denken van het feit dat de officiële 5 meiviering van 2019 in Flevoland wordt gehouden en waarvoor KAF is gevraagd om het artistieke en culturele programma die dag te hosten! Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft de provincie Flevoland voor 2019 gekozen als officiële locatie voor de 5 meilezing, die ieder jaar in een andere provincie wordt gehouden, op de ochtend van 5 mei. De opnames daarvoor zullen gemaakt worden bij KAF. ’Een fantastisch gebeurtenis’, vindt Thijs Calis. ‘We kijken ernaar uit! De 5 meiviering in Flevoland en dat KAF die dan mag hosten!’

Bij KAF vinden al vele mooie evenementen plaats. Heb jij nu ook een evenement dat je wilt houden in een professionele omgeving aan het Weerwater in Almere, maak dan eens de online tour op hun site en bespreek daarna wat er allemaal mogelijk is. KAF is goed bereikbaar, in het centrum van Almere met veel parkeerruimte en het station op loopafstand. Het plein, waaraan het gebouw van KAF is gelegen. is inzetbaar voor grote buitenevenementen!

Door > Kitty Dalhuizen

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!