Back Back Nieuws

Online Mediaman steelt VECTA show

22 november 2006
Twee sprekers stalen de show tijdens het symposium Creatief Vermogen, ter gelegenheid van het vijftig jarig bestaan van branchevereniging Vecta, afgelopen dinsdag in het Hulstkampgebouw in Rotterdam.

Stephan Fellinger, de Online Mediaman van 2006, ging in op tientallen gedragsveranderingen (zoals ‘in control willen zijn, last minute boeken, enzovoort), die het gevolg zijn van de opkomst van de interactieve media. Anatol Kuschpèta van de New Life University zette uiteen hoe je creativiteit kunt oproepen door je brein en je lichaamshouding. Zelfs de kleinste oogbewegingen kunnen daarbij helpen.

De overige sprekers boeiden zeer matig: Prof. Dr. Paul Rutten van de Universiteit Leiden hield een even doorwrocht als theoretisch (lees: saai) betoog, waarmee hij de bezoekers binnen enkele minuten kwijtraakte. Hans Dijkstal hield namens het College van Toezicht collectieve beheersorganisaties auteurs- en naburige rechten, een standaardverhaal over Buma-afdrachten. Terwijl Wim Huinder vertelde over de nieuwe Van Speijk Prijs.

Na afloop van het symposium, bezocht door een kleine 200 bezoekers (Vecta-leden en andere vakgenoten) was er een gezellig feest aan boord op de Jules Verne.

In een van de komende nummers van High Profile Events volgt een uitgebreid artikel over de visie van Stephan Fellinger.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!