Online events moeiteloos dankzij superintelligente camera LiveArenaOnline events moeiteloos dankzij superintelligente camera LiveArena
Back Back Nieuws

Online events moeiteloos dankzij superintelligente camera LiveArena

13 november 2020

AI-camera primeur voor ArenA business events

Een zeer geavanceerde video productie oplossing die geheel zelfstandig online en hybride events kan regisseren. De Johan Cruijff ArenA heeft de primeur: het stadion is de eerste zakelijke eventlocatie in Nederland met deze superintelligente video productie van LiveArena. Het slimme systeem dat kunstmatige intelligentie gebruikt om live events te streamen, is ontwikkeld en getest door het Zweedse bedrijf LiveArena in samenwerking met TNO en Streaming Buzz.

Het Live Arena Broadcast Room systeem kan zonder tussenkomst van een cameraman of technische operator een online event streamen via Microsoft Teams. De AI-camera werkt volledig automatisch, volgt de sprekers, switcht automatisch naar de presentatie, zoomt in of brengt de spreker en de presentatie gelijktijdig in beeld. Het Broadcast Room systeem is zeer toegankelijk, snel en voordelig zonder handmatige regie of ingewikkelde montage. De ArenA heeft de AI-camera en het bijbehorende technische systeem geinstalleerd in de Amsterdam ’72, de grootste zaal in de ArenA. Daardoor kunnen online en hybride events in het stadion met of zonder live publiek op een veilige 1,5-meter afstand plaatsvinden.

De Johan Cruijff ArenA beschikt over meerdere mogelijkheden voor dergelijke evenementen. Bijvoorbeeld een live talkshowsetting vanuit de Koninklijke Loge in de volledig ingerichte Studio ArenA met zicht op het beroemde ArenA-veld. Maar ook een combinatie tussen een live event en een livestream studio met of zonder publiek, bijvoorbeeld vanuit The House of Legends zaal met groot LED-scherm. Alles wordt volledig ondersteund door professionals zoals AVEX, de vaste AV-partner van de ArenA.

Johan Cruijff ArenA

De Johan Cruijff ArenA is het voetbalstadion van Nederland, thuishaven van AFC Ajax en het Nederlands elftal. Het is tevens de multifunctionele accommodatie voor zowel grootschalige, nationale en internationale muziek- en dance-events als bijeenkomsten in (vooral) het zakelijke segment. Deze activiteiten vinden plaats in nauwe samenwerking met diverse partners. Hoogwaardige dienstverlening, state-of-the-art faciliteiten, veiligheid en optimale publieksbeleving vormen de belangrijkste strategische pijlers. De Johan Cruijff ArenA is een van de duurzaamste stadions ter wereld en wordt internationaal beschouwd als rolmodel voor moderne stadionbouw en -exploitatie. De Amsterdam Innovation Arena fungeert als living lab.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!