Back Back Nieuws

Onderzoek: Wereldwijde prijzen voor zakenreizen blijven stabiel

23 juli 2015
De prijzen voor vliegtickets, hotelovernachtingen, autohuur en meetings en events zullen naar verwachting wereldwijd vrijwel stabiel blijven in het komende jaar. Een uitzondering hierop vormt een zestal landen die door een toenemende vraag naar zakenreizen wel met prijsverhogingen te maken krijgt in 2016. Het gaat hier om India, China, Colombia, Mexico, Singapore en Australië.

Jaarlijks onderzoek
Dit blijkt uit de resultaten van de 2016 Global Travel Price Outlook. Dit jaarlijkse onderzoek naar de verwachte wereldwijde, regionale en landelijke prijzen voor luchtvaart, hotelovernachtingen, autoverhuur en meetings en events wordt uitgevoerd door de GBTA Foundation, onderdeel van Global Business Travel Association (GBTA) en zakenreisorganisatie Carlson Wagonlit Travel.

'De onderzoeksresultaten geven een interessant beeld van de dynamische zakelijke reisbranche,' vertelt Christophe Renard, vice president, CWT Solutions Group. 'Voor kostenbewuste travel managers kan dit onderzoek bijdragen aan het in kaart brengen van mogelijkheden voor verdere besparingen op het reisbudget.'

Onderstaand een beknopt overzicht van de belangrijkste resultaten op de verschillende onderdelen.
» Luchtvaart: De prijzen voor vliegtickets blijven redelijk stabiel door de lagere brandstofprijzen, bescheiden groei in capaciteit en stabiele vraag. In Europa zien we slechts een kleine toename in prijs van 0,4%.

» Hotelovernachtingen: In Europa zien we een geringe toename in prijsniveau van 1,8%. Al zullen veel Europese landen te maken krijgen met prijsstijgingen door de wisselkoers met de US dollar. De prijzen in Rusland zullen significant stijgen door de impact van de olieprijs en de opgelegde economische sancties.

» Autohuur: De prijzen voor autohuur staan al jaren onder druk doordat de vraag redelijk constant blijft. Dit heeft zowel wereldwijd als regionaal stagnerende tarieven als gevolg.

» Meetings en Events: Over het algemeen worden wereldwijd slechts gematigde prijsstijgingen verwacht met betrekking tot de dagkosten per deelnemer.

Bekijk hier het volledige rapport: 2016 Global Travel Price Outlook.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!