Back Back Nieuws

Onderzoek bevestigt economische waarde Dam tot Damloop

07 mei 2015
De Dam tot Damloop is niet alleen qua plezier, maar ook economisch gezien een aanwinst voor de steden Amsterdam en Zaandam. Dit blijkt uit onderzoek van de opleiding Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Meer dan 80 communicatie studenten haalden tijdens de loop in 2014 data op via maar liefst 1487 face-to-face enquêtes onder bezoekers. Het onderzoek geeft een duidelijke bevestiging van de uitkomsten van het onderzoek in 2013.

Een bezoeker verblijft bijna twee uur langs het parcours en reist meer dan een uur om het evenement te kunnen bijwonen. De gemiddelde bijdrage die de bezoeker wil leveren is gestegen van € 7,67 naar € 8,74. Dat bedrag is volgens de onderzoekers opvallend, aangezien het om toeschouwers gaat en niet om lopers.

Kansen
Koert Hetterscheidt, directeur Le Champion: 'Wij zijn erg verheugd met de bevindingen uit dit onderzoek, die wij zullen benutten om nog beter in te spelen op de kansen het draagvlak en het bestaansrecht van het event nog verder te vergroten'. De publicatie van het onderzoek is 6 mei overhandigd aan Cees Pronk, manager evenementen van Le Champion. Alle resultaten zijn terug te vinden in het online onderzoeksrapport.

Dam tot Damloop
In 1985 stonden 4.300 deelnemers aan de start van de eerste Dam tot Damloop. In dertig jaar tijd is het evenement uitgegroeid tot Nederlands grootste hardloopevenement. In het weekend van 19 en 20 september komen maximaal 65.000 lopers in actie. Voor het zesde jaar op rij waren alle beschikbare startnummers voor de 10 Engelse Mijl binnen een paar uur uitverkocht. Hardlopers kunnen nog wel inschrijven voor de Damloop by night 5 Engelse Mijl, op zaterdagvond 19 september.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!