Back Back Nieuws

Onderwijscateraar gaat verantwoorde pizza's verkopen op 200 scholen

14 juli 2016
In samenwerking met Magioni brengt onderwijscateraar Markies Catering twee verantwoorde mini pizza's in haar assortiment. Markies Catering laat hiermee zien dat lekker eten ook verantwoord kan zijn. Door het eten van deze mini pizza's krijgen leerlingen ongemerkt groenten binnen, tevens bevat de pizza meer vezels en minder verzadigd vet en suiker dan een standaard pizza. De bodem van deze pizza's bestaat namelijk voor een deel uit bloemkool of biet.

Healthy pleasure
Markies Catering is toonaangevend op het gebied van hippe en verantwoorde voeding voor jongeren en laat zien dat genieten én verantwoord eten prima samen kan gaan. Daar sluit deze mini pizza perfect bij aan. De innovatie van de pizza zit in de bodem, die voor een groot gedeelte bestaat uit groentevezels. Een Magioni pizza bevat uiteraard meer groenten ten opzichte van een standaard pizza. Daarnaast smaakt deze verantwoorde pizza ook nog eens naar 'echte' pizza. Een healthy pleasure dus.

Gemakkelijk groenten eten voor jongeren
Pizza is het lievelingseten van veel jongeren. Daarom is dit product ook zo geschikt om jongeren 'ongemerkt' groenten te laten eten. Markies Catering is er ervan overtuigd dat verantwoord eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Met deze mini pizza verleid Markies Catering de leerling tot het maken van een bewuste keuze. Magioni, 's werelds eerste ready made merk met pizzabodems van bloemkool en biet, is de producent van de pizzabodems. Manon van Essen, oprichtster van Magioni, heeft het pizza recept helemaal zelf gemaakt en bedacht. Markies Catering werkt graag samen met lokale en vernieuwende ondernemers, daar sluit Magioni naadloos bij aan.

Na een zeer geslaagde pilot periode, op een aantal locaties van Markies, worden de verantwoorde mini pizza's in het nieuwe schooljaar landelijk doorgevoerd op zo'n 200 locaties.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!