Back Back Nieuws

Ondernemerszin duidelijk aanwezig bij Platform Museum Locaties

18 april 2013
Het Tassenmuseum Hendrikje aan de Herengracht in Amsterdam vormde afgelopen donderdag 11 april het decor voor een seminar over goed ondernemerschap in een museale omgeving.

Marcia Raijmakers van het Tassenmuseum vertelde het succesverhaal over een tassenverzameling van Hendrikje Ivo die via een privéwoning uiteindelijk in het prachtige pand aan de Herengracht 573 belandde.Sinds dit jaar werkt het museum samen met Voorraedt, een bedrijf dat een ‘alles in één’ software pakket heeft ontwikkeld voor evenementenbeheer in het museum. Jaap de Vries hield een korte presentatie over zijn Smart Event Manager pakket, waar ook andere musea gebruik van (kunnen) maken.

Emily de Valk van AimAtArt liet vervolgens zien dat cultuur en ondernemerszin prima te combineren zijn. AimAtArt ontwikkelt programma’s voor professionele organisaties waarbij Kunst als middel wordt ingezet.

Discussie
Vervolgens gingen de aanwezigen zelf aan de hand van een 15-tal stellingen met elkaar in discussie over hun eigen ondernemerszin. Daarbij kwam naar voren dat de aanwezige leden voortrekkers zijn van de commerciële activiteiten in hun musea. Van ‘vreemde eend in de bijt’ zijn zij nu een gerespecteerd en essentieel onderdeel van hun museum geworden. Een leerzame middag in een sfeervolle setting met een netwerkborrel ter afsluiting.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!