Ondernemers vinden draai in events op afstandOndernemers vinden draai in events op afstand
Back Back Interview

Ondernemers vinden draai in events op afstand

08 juli 2020

Samen ervaren, beleven en verwonderen. Samen doen, denken en zijn. Dat mag weer vanaf 1 juli. Maar wel op 1,5 meter afstand van elkaar. Hoe krijg je met deze restrictie een sfeervol en impactrijk event? Vijf ondernemers uit de culturele en zakelijke eventbranche sloegen de handen ineen en bedachten een nieuw concept: het U-Turn event; een creatief antwoord op dit ingewikkelde vraagstuk.

U-Turn is een concept dat door zijn bijzondere vorm waarde toevoegt aan elk samenzijn in deze nieuwe anderhalve meter maatschappij. ‘Het RIVM heeft de afgelopen maanden opgeroepen vooral thuis te blijven voor ieders veiligheid. Met dat gegeven zijn we aan de slag gegaan,’ zegt Jant van Dijk van Congres Bureau Friesland en Jant Evenementen. ‘Met het U-Turn event brengen wij de veilige huiskamer naar elke gewenste locatie’.

Een eigen vloerkleed met een draaistoel, een lampje, je eigen koffievoorziening; iedereen zijn eigen minihuiskamer, sfeervol maar op veilige afstand van elkaar. Ebel Jan van Dijk van Blend Creative Events: ‘Wij zijn geen interieurverhuurders maar bieden met het U-Turnconcept een totaalbeleving. Door de draaistoel, verschillende podia en schermen in de ruimte te combineren met  ijzersterke ondersteunende content welke aansluit bij de inhoudelijke boodschap van de opdrachtgevers, zorgen wij voor een unieke, interactieve collectieve ervaring’.

Het U-Turn event is een idee van 5 eventorganisaties die de afgelopen maanden al hun producties door de corona-maatregelen uit de agenda’s zagen verdwijnen. ‘Ook in deze tijd van tegenslag is het noodzakelijk om samen te blijven werken, positief én creatief te blijven, aldus Jens Koudstaal van Koudstaal Events. ‘Onze allergrootste drive en passie is: mensen samenbrengen op mooie events, live! Nu dat vanaf 1 juli weer in aangepaste vorm mag en kan, willen wij niets liever dan weer mooie events produceren. Maar dan wel iets bijzonders wat past in deze tijd, waar kwaliteit en beleving voorop staan. En waar mensen op veilige afstand onbezorgd kunnen genieten en ervaren’. Sacha de Vries, eigenaar van de Evenementenspecialist voegt daar aan toe: ‘Het mooie aan dit U-Turnconcept is dat we het op elke locatie voor zowel kleine als grote aantallen kunnen verzorgen, mits er voldoende ruimte is. Offline, online of hybride; het kan allemaal. Een U-Turnevent is letterlijk en figuurlijk met afstand het leukste event!’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!