Back Back Nieuws

Ondernemers openen pop-up stadsstrand Centraal Station Amsterdam

08 juli 2015
Aan de Prins Hendrikkade, ter hoogte van het Centraal Station, wordt 15 juli een pop-up stadsstrand voor jonge gezinnen met kinderen geopend. Zes weken lang zal de voormalige bouwput van de Noord/Zuidlijn een gezellige en veilige speelplek zijn op één van de meest kenmerkende plekken van Amsterdam.

Het pop-up strand, genaamd Playground CS, wordt gerealiseerd op het ongebruikte bruggenhoofd aan de Prins Hendrikkade. Het strand strekt uit over een oppervlakte van ruim 1.500 m2. Op dit terrein worden vanaf 15 juli, zes weken lang, zeven dagen per week, creatieve en sportieve activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Initiatief
Playground CS is een initiatief van een groep ondernemers en wordt gesteund door de gemeente Amsterdam. Het project is onderdeel van het programma Stad in Balans, waarbij op slimme manieren wordt geëxperimenteerd om een gezonde balans te vinden tussen de groei van Amsterdam en het leven in de stad. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met Tosti Creative en Amsterdam Verbindt.

Programma
Playground CS wordt gebouwd voor jonge gezinnen die op een originele en eigentijdse manier hun vrije tijd willen besteden. Voor de kinderen is er een dagvullend programma met activiteiten als jeu de boules, een zandkastelen wedstrijd, kinderyoga, schildercursus en openlucht filmavond.
Het initiatief is voornamelijk voor kinderen, maar ook voor ouders en buurtbewoners moet het een leuke plek worden. Volwassenen kunnen ‘s ochtends deelnemen aan tai chi- of yogalessen, of hun dag beginnen met koffie en een krantje in de zon. Aan de bar in een zeecontainer worden koude drankjes en versnaperingen geserveerd.

Volleybal zand
Het zand dat wordt gebruikt voor het strand is afkomstig van het WK Volleybal dat afgelopen week op de Dam werd georganiseerd. De 250m3 zand is vanochtend om zeven uur vanaf de Dam verscheept naar Playground CS.

Samenkomen en verbinden
Mede-initiatiefnemer Joost Aartsen (Tosti Creative): ‘Wij hopen tijdens dit project vijfhonderd blije gezichten per dag te zien op deze uitzonderlijke locatie. Het is geweldig dat de gemeente dit initiatief ondersteunt en het project met ambitieuze ondernemers wilt realiseren. Het doel van dit project is om een Amsterdams collectief te vormen, om samen Amsterdam in beweging te krijgen. Iedereen met leuke ideeën is van harte welkom om een steentje bij te dragen.’

Mede-initiatiefnemer Henny Heijmans (Amsterdam Verbindt): ‘Dit experiment vormt voor Amsterdam verbindt de opmaat naar een groter project, waarbij meer ruimte komt voor kinderen in parken in Amsterdam. Een speelpark waar de stad samenkomt en verbindt. Een plek waar kinderen de uitdaging vinden die ze nodig hebben en waar ouders kunnen genieten.’

Foto: Bete van Meeuwen

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!