Back Back Nieuws

Ondernemers en gemeentebesturen bijeen tijdens Prinsjesdagcongres regio Zwolle

16 september 2015
Gisteren vond het 6e Prinsjesdagcongres in de regio Zwolle plaats, ditmaal in poppodium Hedon. Het congres werd traditioneel gestart met een lunch en geopend door burgemeester Henk-Jan Meijer. 

Burgemeester Meijer gaf aan trots te zijn op de ontwikkelingen en samenwerking in de stad en regio, die zich mede onderscheidt door de vele familiebedrijven. Na het gezamenlijk beluisteren van de troonrede werd deze toegelicht door Senne Janssen, econoom van ING Nederland. Senne Janssen gaf aan dat de aantrekkende economie ook extra positieve ontwikkelingen in de regio Zwolle laat zien. Deze wordt gekenmerkt door een lager werkeloosheidspercentage dan het landelijk gemiddelde ondanks een groeiende beroepsbevolking.

Gezamenlijk werken aan de regio
Vervolgens waren de voorzitters van de 3 organiserende partijen, Congresbureau Regio Zwolle; MKB Regio Zwolle en VNO-NCW Regio Zwolle, tijdens een interview aan het woord, waarin zij de ondernemers meegaven zich vooral in gezamenlijkheid in te blijven zetten voor de regio. Ter afsluiting van het Prinsjesdagcongres vatte de Zwolse rapper Rico de dag samen in een rap. En waar een aantal gasten nog even gingen na borrelen, vertrokken een groot aantal congresdeelnemers met de PEC Zwolle spelersbus naar de Prinsjesambassadeborrel in Den Haag. 

Fotocredits: Jonatan en Ielyj Ivgi

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!