Back Back Nieuws

Omnisport geniet na van 'Grande partenza' Giro

12 mei 2016
De start van de 99e editie van de Giro d’Italia vond plaats in het bijzijn van koning Willem-Alexander vanuit het Velodrome van Omnisport Apeldoorn. Vanaf het middenterrein van de wieler- en atletiekhal vertrokken de renners die middag voor de eerste etappe. Die bestond uit een individuele tijdrit over 9,8 kilometer. Iedere renner werd met luid gejuich begroet en dat was elders langs het parcours niet anders…

‘Omnisport was erg vereerd om als startlocatie van deze geweldige wedstrijd te fungeren. Nog nooit eerder werd het startschot voor de Giro d’Italia gegeven in een Velodrome, dus deze primeur maakte dit evenement voor Omnisport extra bijzonder. Dat we ook de koning nog op bezoek kregen in Omnisport, was een prachtige gebeurtenis. Het feit dat onze eigen Tom Dumoulin de tijdrit won en daarmee de roze leiderstrui veroverde was vervolgens de absolute kers op de taart,’ vertelt vestigingsmanager Toni Denneboom van Omnisport.

Uithangbord
Voor Omnisport was de ‘Grande Partenza’ van de Giro d´Italia natuurlijk een geweldig event en uithangbord. ‘In totaal kwamen er 75.000 bezoekers op de tijdrit af, waarvan een groot aantal zich in Omnisport verzamelde om de renners vanaf het startpodium op het middenterrein van de wielerbaan naar buiten te zien vertrekken. De toegang was gratis. Het zag niet zwart, maar wel ‘roze’ van de mensen! Burgemeester John Berends gaf het eerste startschot. De renners waren ook enthousiast over de start in Omnisport. Bij ieder individueel vertrek ging er namelijk een luid gejuich op, vergelijkbaar met het geluid dat weerklinkt als er wordt gescoord in een voetbalstadion. De stemming zat er dus heel goed in,’aldus Denneboom.

Wielercircus
Natuurlijk was er zowel binnen als buiten veel te doen en te beleven. Alle teambussen stonden op het terrein van Omnisport, zodat het publiek het hele wielercircus van dichtbij kon meemaken. Het exterieur van Omnisport fungeerde als een mooie eye-catcher en ook over het binnengedeelte waren veel positieve geluiden op te tekenen. Mensen die de locatie nog niet kenden, gaven aan te zijn verrast door het mooie gebouw.
Voor herhaling vatbaar

Kortom: de ‘Grande Partenza’ van de Giro ‘d Italia was in alle opzichten een groot succes. Voor herhaling vatbaar? ‘Van mij mogen ze volgend jaar terugkomen. Graag zelfs!,’aldus Denneboom.

Foto: Omnisport in Apeldoorn fungeerde afgelopen vrijdag als startlocatie voor de eerste etappe van de Giro dÍtalia. De tijdrit werd gewonnen door de Nederlandse wielrenner Tom Dumoulin (Fotografie: Omnisport/Gert Bonestroo).

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!