Back Back Nieuws

Omnisport Apeldoorn ook voor zakelijke markt

17 april 2008
De bouw van Omnisport Apeldoorn vordert volgens planning. De nieuwe accommodatie, onderdeel van Libéma Beurzen & Evenementen, opent medio augustus 2008 de deuren voor het grote publiek. Naast een wieler- en atletiekhal bestaat het complex ook uit een topsporthal, sportcafé, businesslounge en vergaderzalen van wisselende omvang.

Rob Bom, directeur van de nieuwe accommodatie: “De bouw van Omnisport Apeldoorn loopt volgens planning. De topsporthal is al in gebruik door de profvolleyballers van Piet Zoomers Dynamo en het ROC Aventus met onder meer een CIOS-opleiding. Medio augustus openen wij het complex voor het grote publiek”.

Als het complex opent heeft Omnisport Apeldoorn een A-status. Hierdoor is het als enige Nederlandse accommodatie geschikt voor Europese en Wereldkampioenschappen op het gebied van baanwielrennen en atletiek. Het nieuwe complex wordt ‘het huis voor oranje’.

“Dat uit zich niet alleen in het feit dat in dit centrum de Nederlandse top hun sport komt beoefenen, maar ook in de kleur van het imposante gebouw, seats en bewegwijzering.”

Complex voor zakelijke evenementen

Omnisport Apeldoorn gaat zich naast op organisatoren van sportevenementen ook richten op zakelijke ontmoetingen en muzikale evenementen.

Bom: “We bouwen hard aan een complex dat multifunctioneel is in te delen. Zo is Omnisport Apeldoorn door de gedegen akoestiek geschikt voor muzikale events, maar kunnen in de businesslounge ook VIP’s worden ontvangen. Doordat de verschillende onderdelen samen één uniek geheel vormen, is het complex ook geschikt voor toernooien waarbij wedstrijden worden gereden in de wielerhal, zakelijke ontmoetingen plaatsvinden in de businesslounge en een persdorp verreist in de topsporthal. Ik ben ervan overtuigd dat we daarmee de vraag van Nederlandse organisatoren beantwoorden”.

In de komende jaren biedt Omnisport Apeldoorn, dat wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Gemeente Apeldoorn onder meer plaats aan het NK Baanwielrennen 2008, NK Atletiek 2009 en tennistoernooien.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!