Back Back Nieuws

OM eist boete wegens dodelijk ongeval met Rhino

17 oktober 2007
Voor de rechtbank in Breda is maandag een boete van 40.000 euro geëist tegen Gerard Rond Sporting BV wegens een dodelijk ongeval met een zogenoemde Rhino. Van het geëiste bedrag is 15.000 euro voorwaardelijk. Het ongeval met de het crossvoertuigje vond op 10 mei vorig jaar plaats tijdens een bedrijfsuitje in Loon op Zand.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste tegen de 29-jarige instructrice  een voorwaardelijke celstraf van vier maanden. Een derde verdachte in de zaak is overleden.

Officier van justitie R. de Brouwer beklemtoonde dat niemand dit ongeval heeft gewild en koos daarom voor een (deels) voorwaardelijke straf met een proeftijd van drie jaar.


Slachtoffer Theo Kraan, een bekend beleggingspecialist, droeg geen veiligheidsgordel. Het OM verwijt de BV en Van E. dat onvoldoende instructies zijn gegeven over gordelgebruik en dat daar niet op is gecontroleerd.

Het 60-jarige slachtoffer nam samen met collega's en zakenrelaties deel aan het uistapje op recreatieterrein Het Blauwe Meer. Daar biedt oud-motorcrosser Gerard Rond onder meer ritjes met voertuigen over hobbelig terrein. De Rhino van het slachtoffer sloeg op een heuveltje over de kop. Kraan overleed aan hersenletsel.


De burgemeester van Loon op Zand verbood eind mei 2006 het gebruik van Rhino's op het terrein na een tweede, niet dodelijk ongeval. Het bedrijf noch de instructeurs viel in die kwestie iets te verwijten.


De voertuigen zijn een jaar lang niet gebruikt. Gerard Rond heeft de veiligheidsmaatregelen bij zijn bedrijf inmiddels aangescherpt.

Bron: ANP

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!