Back Back Nieuws

Olifantenfamilietransport naar Safaripark Beekse Bergen

22 maart 2015
Nog nooit vertoond: een familietransport van maar liefst vier Afrikaanse olifanten voor een verhuizing van de ene naar de andere Europese dierentuin. Maandag 23 maart komt olifantenmoeder Punda met haar kinderen Bongi, Pina-Nessie en Shawu vanuit Grüner Zoo Wuppertal naar Safaripark Beekse Bergen. De vier ‘Duitse’ olifanten komen terecht in een gespreid bedje. De bouw van de nieuwe 450 vierkante meter grote groepsstal is onlangs namelijk afgerond. In Hilvarenbeek wonen al drie andere olifanten: stier Calimero en zijn twee vrouwtjes Sabi en Carla.

Lang gekoesterde wens
Met de komst van een echte olifantenfamilie gaat een lang gekoesterde wens van het Safaripark in vervulling. 'Zo ontstaat voor Safaripark Beekse Bergen ook de kans om jonge olifantjes te krijgen en op die manier bij te dragen aan het Europese fokprogramma voor Afrikaanse olifanten. Dat is ons tot nu toe namelijk nog nooit gelukt. We hebben goede hoop dat we daar nu als eerste dierentuin in de Benelux wél in gaan slagen,' vertelt vestigingsmanager Niels de Wildt van de Beekse Bergen, onderdeel van Libéma.

Kennismaking
De voorbereidingen voor de verhuizing en het transport lopen natuurlijk al een tijdje. Verzorgers van Safaripark Beekse Bergen reisden al regelmatig af naar Wuppertal om kennis te maken met de olifanten en aan elkaar gewend te raken. Ook werd er intensief overlegd met de huidige verzorgers. Bijvoorbeeld over zaken als de dagelijkse rituelen en de specifieke karaktereigenschappen van de olifanten.

Fotocredits: Grüner Zoo Wuppertal/Barbara Scheer 
De Afrikaanse olifanten Punda, Bongi, Pina-Nessi en Shawu verhuizen maandag 23 maart vanuit Grüner Zoo Wuppertal naar Safaripark Beekse Bergen 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!