OH MY! Festival verhuist naar De KuipOH MY! Festival verhuist naar De Kuip
Back Back Nieuws

OH MY! Festival verhuist naar De Kuip

28 januari 2022

OH MY! Festival, het grootste R&B, hiphop & afrobeats festival van de Benelux, kondigt Amerikaanse rapper DaBaby aan als eerste headliner.

Op zaterdag 25 en zondag 26 juni 2022 viert het festival haar eerste lustrumeditie op een gloednieuwe locatie, De Kuip in Rotterdam. Waar plek is voor maar liefst 40.000 muziekliefhebbers per dag. Eerder maakte de organisatie al bekend dat hiphop heavyweights Lil Baby en Lil Durk het podium zullen betreden tijdens de grootste editie van OH MY! Festival tot nu toe. Deze week worden daar maar liefst 21 namen aan toegevoegd, waaronder Tory Lanez, Tyga, Rema, Fabolous, Ckay, Tion Wayne en Nederlands talent Frenna, Kevin, Broederliefde, Ronnie Flex en Cho. De kaartverkoop start op 2 februari om 12.00 uur via oh-my.nl.

Nederlands debuut

De veelbesproken Amerikaanse DaBaby maakt tijdens OH MY! Festival voor het eerst zijn opwachting in Nederland. Sinds debuutalbum Baby On Baby uit 2019 behoort hij tot de populairste rappers van het moment. De Grammy-genomineerde rapper brengt in juni hoogstwaarschijnlijk monster-hits Suge, ROCKSTAR (featuring Roddy Rich) en zijn verse op Dua Lipa’s Levitating mee naar Rotterdam, en sluit het festival ongetwijfeld af met een spectaculaire show.

Verrassende toevoeging aan de line-up is de Nigeriaanse Ckay. De grootste hit van afgelopen jaar staat op zijn naam: Love Nwantiti. Het is de meest geshazamde track van 2021 en behaalde meer dan 15 miljard streams op TikTok. Ckay is een van de rijzende sterren van het - steeds populairder wordende - genre Afrobeats. De BLENDS stage is volledig toegewijd aan dit genre, ook Rema, Omah Lay en Rich2Gether zullen op dit podium hun opwachting maken.

La Foux & Friends

Naast de BLENDS stage host hét artiestenmanagement van het moment - gerund door de gebroeders Fouradi - een eigen podium onder de naam La Foux & Friends. Verwacht uiteraard optredens van eigen talent Kevin, Lijpe, Josylvio, Sevn Alias en Spanker, laatstgenoemde brengt onder de noemer Spanker & Friends de grootste namen uit de Nederlandse hiphopscene mee.

Pre-registreren voor tickets kan via oh-my.nl. De officiële kaartverkoop gaat op 2 februari om 12.00 uur van start.

 

Op de foto: Broederliefde

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!