Officieel geopend: AmsterdomeOfficieel geopend: Amsterdome
Back Back Nieuws

Officieel geopend: Amsterdome

30 november 2018

In Amsterdam-West is vrijdag de Amsterdome officieel geopend. Het is de eerste circulaire evenementenlocatie van Nederland.

De wedergeboorte van de iconische koepel, die jarenlang bij Schiphol stond, liep als een rode draad door de show. De opening werd bijgewoond door zo'n 550 genodigden. Zij werden met champagne ontvangen in de foyer, waarna presentatrice Fabienne de Vries en initiatiefnemer Timo Kruft het gezelschap meenamen in 'the great story'. Dat bleek een mix van video, muziek, dans en acrobatiek waarbij de genodigden door de ogen van de koepel de bouw, sloop én herbouw van de dome beleefden. De show mondde uit in een optreden van Bencha, dat de tweede jeugd van de Amsterdome visualiseerde met een dynamische acrobatische act.

Goed bereikbare congreslocatie

Na afloop kregen de gasten een rondleiding door de Amsterdome, dat bestaat uit een plenaire zaal die plek biedt aan 1000 gasten, daaromheen 16 flexibele subruimtes, een grote foyer met horecapaviljoen en een vide onder het imposante koepeldak die ook ingezet kan worden als congresruimte. Het complex heeft een vloeroppervlakte van 5.000 m2, beschikt over gratis parkeergelegenheid op eigen terrein en is gelegen aan de snelweg A5, dichtbij Schiphol en NS-station Sloterdijk. Amsterdome mikt met name op nationale en internationale congressen, productlanceringen, kick-offs en andere zakelijke evenementen.

Hergebruik als nieuwe standaard

De herbouw van de Amsterdome is een primeur voor Nederland. Nooit eerder kreeg een gebouw van deze omvang op een andere locatie een tweede leven. Niet alleen de koepel zelf is opgebouwd met originele materialen, ook in het interieur is hergebruik de standaard. Zo zijn de stoelen gemaakt van oude koelkasten, bestaan de barren deels uit oude zeecontainers en bestaan de wanden en vloeren uit gerecyled gips en beton. De gasloze locatie heeft daarmee een zeer lage CO2-footprint.

'We zijn enorm trots op dit complex', blikt initiatiefnemer Timo Kruft terug. 'De herbouw was uitdagend, maar het resultaat overtreft zelfs mijn verwachtingen. We kijken ernaar uit om de komende jaren tal van mooie evenementen neer te zetten. Ik ben ervan overtuigd dat Amsterdome binnen korte tijd tot de top van de congreslocaties in Nederland behoort.'

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!