Officieel Covid veiligheidslabel voor Popup VenueOfficieel Covid veiligheidslabel voor Popup Venue
Back Back Nieuws

Officieel Covid veiligheidslabel voor Popup Venue

02 juli 2020

Sinds 1 juni is de Popup Venue in Nederland, België en Duitsland beschikbaar als Coronaproof totaaloplossing voor het organiseren van bedrijfsevenementen en als Popup Skybox voor het beleven van topsport-evenementen. Sinds 1 juli is het mogelijk om via de Belgische overheid een risk assesment ten aanzien van Corona te laten doen. Popup Venue heeft dit risk assessment aangevraagd, doorlopen en het Covid Veiligheidslabel mogen ontvangen.

Het Covid veiligheidslabel: inhoud

De Popup Venue heeft aan de hand van de Coronaprotocollen en veiligheidsplannen die zij heeft ontwikkeld de vragen in het risk assessment doorlopen en beantwoord. Deze vragen hadden betrekking op social distancing, registratieplicht, mogelijkheden tot gebruik van ontsmettingsmogelijkheden, evenementlocatie en programma. In 20 vragen (bestaande uit meerdere subvragen) is de Popup Venue in al haar facetten, van opbouw tot afbouw en alles daar tussenin getest. De uitkomst is dat er geen suggesties voor verbetering nodig waren en dat de Popup Venue het Covid Veiligheidslabel verdient.

Covid veiligheidslabel: betekenis en waardering

Nu een Nederlandse toetsing nog niet voor handen is, is de Belgische toetsing dé aangewezen weg om onze procedures te testen. Het Covid Risk Assessment is ontwikkeld door de Vlaamse overheid en wordt gebruikt om te toetsen in hoeverre organisatoren voldoen aan de geldende regelgeving. Daarnaast gebruiken overheden het Risk Assessment als beslisfactor bij het toekennen van vergunningen. De Belgische regelgeving komt overigens qua organisatie van evenementen nagenoeg overeen met die in Nederland.

Online Portal ook in Nederland oplossing voor versoepeling

Een van de factoren die een rol spelen bij het toekennen van het Covid Veiligheidslabel is onze online portal. Deze portal wordt per evenement ingericht. Vanuit de portal kan men bezoekers (gratis) tickets aanbieden, registreren, de triagevragen stellen conform de richtlijnen van de Autoriteit Persoonsgegevens, online aspecten van het evenement beveiligd bekijken, downloads aanbieden en zelfs drank en eten bestellen. Dit wordt dan uiteraard Coronaproof uitgeserveerd.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!