
'Wij zijn Odrada en Alexander van Cateringa en Kompanen. Een kunstenaarscollectief dat zich bezig houdt met eten, kunst en beleving. We maken hiervoor installaties, interactieve diners, performances en sociale experimenten.'
Wie zijn jullie en wat doen jullie?
Dat klinkt spannend, geef eens een voorbeeld?
'We hebben bijvoorbeeld een Mobiele Algenbar, dit is een mix van algenkwekerij en cocktailbar. We gebruiken de adem van de bezoekers, om de productie van de algen te verhogen. Ze groeien op CO2 en warmte. In ruil daarvoor krijgen de gasten een lekker algendrankje, zoals de Dokter Green. Dit smaakt naar salie en groene thee, gember en algen. Hoewel aan algen weinig smaak zit, we gebruiken het voor de knettergroene kleur en het is heel gezond.'
Hoe ziet dit eruit?
'Het een is een 2x2 staande constructie met heel veel lampjes en algen, het ziet er uit als een laboratorium en er is een grasmatje om op te liggen.'
Nog meer baanbrekende concepten?
'Ja, we hebben ook de Cookalong. We spelen een Koreaanse film af van een familie die dumplings maakt. Onze gasten koken mee met de familie, de inrichting van de film wordt nagebootst. Het is een hilarische uitdaging, probeer maar eens een film te volgen en tegelijkertijd mee te koken. Ideaal als samenwerkingsproject.'
Wat brengt jullie naar de beurs?
'We zijn hier om rond te kijken, met name faciliteiten die wij ook nodig hebben. We willen inspiratie opdoen voor de food entertainment branche waarin we werkzaam zijn.'
Fotocredits: Clickshots