Back Back Nieuws

Odeon De Spiegel theaters genomineerd voor Theater van het jaar

09 december 2013
Het nieuws kwam op 5 december 2013 binnen op een taart, verstuurd vanuit de Vereniging Vrije Theater Producenten (VVTP). Odeon De Spiegel theaters uit Zwolle is door de VVTP genomineerd voor de prijs ‘Theater van het jaar 2013’. Op 27 januari 2014 wordt de winnaar van de Theaterpijs bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse VVTP-beurs in het Beatrixtheater te Utrecht. Dit jaar zijn er 7 genomineerden omdat ze allen in de behaalde (test) resultaten erg dicht bij elkaar liggen.

Criteria
Deze nominatie heeft Odeon De Spiegel theaters te danken aan vele verschillende factoren. Zoals de VVTP omschrijft, hebben zij de theaters beoordeeld op het functioneren van de afdeling publiciteit, financiën, techniek maar ook op criteria als gastvrijheid en betrokkenheid bij de bespelers en het theatervak. De VVTP-leden gingen in op de functionaliteit en uitstraling van bijvoorbeeld de website van het theater en het gebouw, de kwaliteit van de gastenontvangst, klantvriendelijkheid, de processen met betrekking tot de financiën, etc.

Ondernemerschap 
Naast alle bestaande criteria heeft het VVTP dit jaar extra gelet op het ondernemerschap van de theaters. VVTP voorzitter Erwin van Lambaart laat weten: ‘Het is een hele kunst om in deze financieel lastige tijden je inkomsten en uitgaven in balans te houden en tegelijkertijd zowel publiek als artiest het hoogste serviceniveau te bieden. Met deze prijs geven wij blijk van waardering aan de medewerkers van de theaters die ervoor zorgen dat het publiek kan blijven genieten van voorstellingen en evenementen in de ideale theateromgeving.’

Odeon De Spiegel theaters is op dit gebied al een hele poos onderweg. Deze weg bewandelen zij met verschillende samenwerkingspartners en sponsoren uit de regio Zwolle. ‘Voor ons is de nominatie eigenlijk vooral een erkenning van wat wij inmiddels 'gewoon doen'. Namelijk het theater openstellen en samen met ons publiek van elk seizoen weer een onvergetelijke te maken. Met dit seizoen naast de reguliere voorstellingen, voorbeelden als: Regio Zwolle Congres, Swollmotion dansweek en Holland's Got Talent’, aldus Audrey Kruisdijk – Salesmanager Odeon De Spiegel theaters.

Felbegeerde theaterstoel
De winnaar van de VVTP Theater Van Het Jaar Prijs 2013 zal een speciaal vervaardigde theaterstoel, ontworpen door Carla Janssen Höfelt, in ontvangst nemen en voor de duur van één jaar in het bezit mogen houden. Daarna gaat de theaterstoel naar de volgende winnaar. ‘De felbegeerde stoel staat nu nog in Schouwburg Amphion in Doetinchem, maar we hopen er toch wel een beetje op dat deze stoel volgend jaar in Zwolle komt te staan.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!