Back Back Nieuws

Ode from Holland: Henry Hudson inspireert

06 februari 2009
Dit jaar is Henry Hudson 400* jaar, waarin veel grote en kleine events gaan plaatsvinden in New York. Volgende week eren twee Hollandse rasartiesten met een muzikaal eerbetoon de historische gebeurtenis van de ontdekking van Manhattan.

Hollands dna in de Big Apple! ODE FROM HOLLAND is een avondvullend programma van zanger/entertainer/cabaret artist Frans Bloem en arrangeur/componist/pianist Guus Westdorp.

 

Met een gevarieerd aanbod songs van Ramses Shaffy tot Charles Aznavour en van Edith Piaff tot Harry Bannink plus veel eigen werk neemt dit dynamische duo het publiek in the Big Apple mee op een avontuurlijke, muzikale wereldreis waarbij het dak er gegarandeerd af zal gaan! Frans Bloem performs in alle grote cabaretclubs van New York, waaronder recent in de Harvard Club. Bloem is winnaar van de New York Bistro Award. En werkt regelmatig voor Nederlandse reisorganisaties en incentibureaus als reisbegeleider/gids in N.Y. en Amerika.


Guus Westdorp is de musical director van deze nieuwe show. Hij is bekend van zijn werk met Toon Hermans, Ramses Shaffy, Liesbeth List en Ruth Jacott, waarvoor hij de megahit 'Blijf bij mij" schreef. Laatste compositie van zijn hand is de hymne van de stad Delft.

 

Datum: 10 februari 2009

Locatie: De Nederlandse Club in New York.

Adres: 3 West 53rd Street

Aanvang: 6.30 PM

Entrée: 10 dollar voor niet-leden.

 

* Ontdekkingsreiziger Henry Hudson vertrok april 1609 in opdracht van de VOC met zijn schip 'De Halve Maen' en een twintigkoppige bemanning op zoek naar een korte vaarroute naar Azië. Vijf maanden later was deze missie mislukt, maar Hudson vond iets veel mooiers: Mana-hatta en de fraaiste natuurlijke haven ter wereld. Hier werd niet veel later Nieuw Amsterdam gesticht, de nederzetting die zou uitgroeien uit tot 's werelds belangrijkste metropool: New York!

 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!