Ode aan de fantasie bij festival September Me in Flint AmersfoortOde aan de fantasie bij festival September Me in Flint Amersfoort
Back Back Nieuws

Ode aan de fantasie bij festival September Me in Flint Amersfoort

17 augustus 2022

Van 22 t/m 25 september heeft in Flint Amersfoort de zesde editie van September Me plaats, het populaire festival voor jong en oud van en met Ragazze Quartet. Met theater en dans, virtual reality en dinner talks en natuurlijk heel veel heerlijke muziek. Thema van deze editie is Met dichte ogen, een ode aan de fantasie en de zintuiglijke beleving.

Artistiek leider Ragazze Quartet heeft voor September Me, het festival voor ontdekkers en verdwalers, opnieuw een afwisselend programma samengesteld voor jong en oud. Bij openingsconcert Duende speelt de virtuoze Zuid-Afrikaanse cellist en artist-in-focus Abel Selaocoe, samen met Ragazze Quartet en percussionist Remco Menting eigen muziek, Afrikaanse traditionals en werken van Vivaldi en Platti. Het festival sluit zondagavond af met Acts of Citizenship, een muzikale voorstelling van Via Berlin en Berlage Saxophone Quartet over het gevaar van goedbedoelde daden.

September Me

September Me biedt voor elk wat wils. Zo is er voor de hele familie de sprookjesopera Hänsel und Gretel (9+) van Nationale Koren. Muziektheatercollectief Les Âmes Perdues bezingt in How Do You Sleep at Night een woelige trip langs zoete, natte en koortsige dromen. Het veelgeprezen Tekenfilm zonder beeld (6+) van Het Houten Huis en Eef van Breen Group is een hartverwarmende, ontroerende muzikale reis over oneindigheid voor jong en oud. Eurydice van Celine Daemen en Silbersee is een hypnotiserende virtual reality opera, geïnspireerd op de mythe van Orpheus en Eurydice. From the Sun’s Perspective van House of Makers maakt met dans en gebaren muziek zichtbaar en voelbaar. Multitalent Hadewych Minis beleeft in de aangrijpende one-woman-show Girls & Boys van Toneelgroep Oostpool een intense, gepassioneerde liefde. Part is een voorstelling van Amos Ben-Tal/OFFprojects, Ragazze Quartet en Salvador Breed waarin dans, Beethoven en geluidstechnologie samensmelten tot een meeslepende zintuiglijke ervaring.Gareth Lubbe combineert de wondere wereld van de altviool met virtuoze boventoonzang. En tijdens het sfeervolle dinerconcert I Wish the World Could Hear This vertelt composer-in-focus Aftab Darvishi haar verhaal tussen de muziek en de Syrische gerechten uit Zina’s Kitchen door.

Fantasievol programma

Het is slechts een greep uit het volle, fantasievolle programma dat drie dagen lang alle zintuigen kietelt. Want vergeet ook niet de dansworkshops Met dichte ogen voor amateurs en professionals met de blinde danser Saïd Gharbi, de magische podcastbeleving Daughters of Sol en de Dinner Talks met een vegetarisch tweegangenmenu, live muziek en inspirerende verhalen en anekdotes van aansprekende festivalgasten.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!