Oceandiva: drie duurzame sterren stralen op het waterOceandiva: drie duurzame sterren stralen op het water
Back Back Locaties

Oceandiva: drie duurzame sterren stralen op het water

03 juli 2024

De drie varende evenementenlocaties van Oceandiva stralen duurzaam op de Nederlandse, Belgische en Duitse wateren. Van schepen die varen op 100% HVO100 Biobrandstof tot aan een volledig elektrisch aangedreven evenementenschip. Het doel: CO2-neutrale en fossielvrije evenementen organiseren. Ben je op zoek naar een locatie die duurzaamheid en onvergetelijke ervaringen combineert in het hart van jouw favoriete stad? Stap dan hier aan boord en creëer ‘A world apart’.

100% elektrisch aangedreven

De nieuwste ster uit de vloot, Oceandiva Nova, is dé duurzame aanjager. De Oceandiva Nova is 100% elektrisch aangedreven en beschikt over een batterijsysteem van 2,2 megawatt, ondersteund door een geavanceerd Power Management System. Voor veiligheid en noodstroom is het schip uitgerust met een geavanceerde back-up generator, die draait op HVO100 biobrandstof en DEX ecologische motorolie.

Green Award | Platinum label

De Oceandiva Nova is tevens bekroond met het prestigieuze Platinum label van Green Award. Het Platinum label is de hoogste certificering van Green Award voor rederijen die zich inzetten voor milieubescherming, veiligheid en kwaliteit. Deze onderscheiding bevestigt onze toewijding aan duurzaamheid in de Nederlandse, Belgische en Duitse evenementenbranche.

Eco-vriendelijke toekomst

Oceandiva is toegewijd aan het vooroplopen in duurzame maritieme innovaties. Het prestigieuze Green Award label, dat steeds vaker een vereiste wordt voor aanlegplaatsen, onderstreept haar leiderschap in deze beweging. Waar Oceandiva’s schepen ook aanmeren -van Nederland tot België en Duitsland- wordt ernaar gestreefd om direct aan te sluiten op (groene) walstroom, en in de thuishaven zijn de schepen zelfs continu verbonden met deze duurzame energievoorziening. Oceandiva is enorm trots op het geavanceerde PureBlue INNOPACK++ waterzuiveringssysteem aan boord van de Oceandiva Nova. Dit systeem transformeert afvalwater tot het zuiver genoeg is om terug te geven aan de natuur. Het is een cruciaal onderdeel van Oceandiva’s toewijding aan een eco-vriendelijke toekomst en een belangrijk onderdeel van haar duurzaamheidsstrategie. Dit initiatief wordt steeds vaker erkend en omarmd door lokale overheden in de steden waar ze opereren, en Oceandiva kijkt ernaar uit om deze positieve veranderingen in jouw stad te brengen.

100% HVO100 biobrandstof | 90% minder C02

Ook met de andere schepen kiest Oceandiva voor duurzaamheid. De Oceandiva Original en Oceandiva Futura, varen beide op 100% HVO100. “Deze vooruitstrevende bio-brandstof, vervaardigd uit 100% gecertificeerde afval- en reststromen, vermindert CO2-uitstoot met maar liefst 90%”, vertelt Mandy Berding, Managing Director van Oceandiva. Bovendien draagt deze biobrandstof bij aan een schonere luchtkwaliteit door de uitstoot van fijnstof- en stikstofdeeltjes te verminderen.

Oceandiva aan kop op de groene golf 

Oceandiva neemt de planeet dus niet voor lief; ze neemt juist het voortouw voor duurzame events op het water. Ben jij voor jouw bedrijfsfeest, productpresentatie, roadshow of congres op zoek naar een duurzame eventlocatie in het hart van jouw favoriete stad? Zoek dan niet verder! 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!