Back Back Nieuws

Oad brengt mensen dichter bij SAIL

19 augustus 2015
Oad is tijdens SAIL Amsterdam aanwezig met de campagne: Dichterbij SAIL kan Nederland niet komen. 5.000 Oad gasten zullen de komende week per luxe bus naar Amsterdam afreizen om daar getuige te zijn van de grootste SAIL Amsterdam ooit en te gaan genieten van nautische erfgoed, cultuur en entertainment. Daarnaast vervoert Oad, als Travelpartner van SAIL, een groot deel van de vrijwilligers en medewerkers die door de SAIL organisatie worden ingezet.

Travelpartner
SAIL is een nautisch evenement dat eens in de 5 jaar naar Amsterdam komt. Ruim 600 schepen zullen door het Noordzeekanaal varen om af te meren in en rond de IJhaven. ‘Een enorme operatie waarbij ruim 100 Oad bussen worden ingezet,’ vertelt directeur Bastiaan Hoogendoorn. ‘Vanuit alle delen van Nederland vervoeren wij onze gasten, zodat SAIL voor iedereen bereikbaar wordt. In diverse collones zullen Oad bussen de komende dagen door het land rijden richting Amsterdam. Met complete arrangementen bieden we onze gasten een totaalbeleving.’ Als official Travel Partner van SAIL heeft Oad in samenwerking met de SAIL organisatie en diverse andere partners (o.a. Het Scheepvaartmuseum en Blue Boat Company) twee type arrangementen ontwikkeld.

Arrangement SAIL Special 
Oad gasten ontdekken het Nederlands maritieme verleden en bekijken samen met een ervaren gids de mooiste voorwerpen uit de rijke collectie van het Scheepvaartmuseum. Men bewondert het nieuwe glazen dak van het museum, luistert naar de spannende zeemansverhalen en stapt aan boord van het VOC-schip Amsterdam. Tijdens de SAIL rondvaart worden de trossen losgegooid en vaart men richting het hart van SAIL Amsterdam 2015 de Oranje haven (IJhaven). Hier liggen de indrukwekkende internationale Tall Ships afgemeerd en zullen de Oad gasten met eigen ogen de overweldigende vloot gaan bewonderen.

Arrangement SAIL OUT 
Zondag 23 augustus worden de Oad gasten ontvangen in SAIL Village. Hier ligt een groot deel van de Oud Hollandse Zeilvloot klaar voor vertrek. Tijdens een vaartocht van ongeveer 3 uur vaart men naar de Oranje Oceaan. Ook de IJhaven zal worden aangedaan. Hier liggen de grootste en meest bijzondere Tall Ships aangemeerd. Bij terugkomst staan de bussen gereed om de Oad gasten naar het hart van het SAIL gebied te brengen waar men het spektakel vanaf de wal kan beleven.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!