Back Back Nieuws

Nuttige Nieuwjaarsduik Nederzandt veroorzaakte file...

03 januari 2013
St(r)andplaats Nederzandt organiseerde 1 januari in samenwerking met The Strand een verfrissende Nieuwjaarsduik. Voor het eerst in de historie van Nederzandt stond er in de winter een dikke file richting de Vrijstaat in Noordwijk.


'De St(r)andplaats stroomde snel vol met enthousiaste deelnemers en toeschouwers die bij aankomst een warm onthaal kregen van presentatietrio  ‘De Latjes’. Dankzij de muziek van evenementenorkest De Straatklinkers zat de sfeer er al meteen goed in bij de inschrijvingen waar vrolijk de polonaise werd ingezet,' vertelde de enthousiaste organisatie. 

Groot aantal deelnemers
Zo’n 450 deelnemers en ‘wildduikers’ rende onder luid gejuich van alle toeschouwers de zee in. Vorig jaar wisten zo’n 150 deelnemers Nederzandt te vinden. De organisatie hoopte dit jaar het dubbele aantal duikers te mogen ontvangen. 'Dat aantal hebben we ruimschoots overschreden en met 1.200 toeschouwers was er voor de helden die het koude water trotseerde ook aan aandacht geen gebrek. Onze ultieme droom is natuurlijk om ooit de grootste duik in Noordwijk te worden, maar voorlopig zijn we zeer tevreden met de leukste en gezelligste duik van Noordwijk,' zegt Elvire Leedekerken, één van de organisatoren, met een knipoog.

Donatie opbrengsten Nieuwjaarsduik
De opbrengsten van de Nieuwjaarsduik worden gedoneerd aan de Reddingsbrigade en de Stichting Outdoor4Disabled. Daarmee was dit de enige nuttige en maatschappelijk betrokken Nieuwjaarsduik in heel Nederland. Op zondag 6 januari om 16:00 uur zal tijdens de Drie Koningenborrel bij Nederzandt bekend gemaakt worden hoeveel er opgehaald is voor het goede doel. Van beide organisaties zal er een ambassadeur aanwezig zijn om de cheque in ontvangst te nemen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!