Back Back Nieuws

Novotel en Mercure grotendeels rookvrij

05 januari 2007
De hotels van Mercure en Novotel worden met ingang van 1 januari 2007 grotendeels rookvrij. In de restaurants, vergaderzalen, gangen en liften mag voortaan niet meer worden gerookt. Ook op 80 procent van de ruim 3.500 kamers in de 24 hotels is roken uit den boze. Een jaar later, op 1 januari 2008, moeten de hotels 100 procent rookvrij zijn.

"Onze gasten reageerden positief toen wij hen om hun mening vroegen," aldus directeur Operations Arnaud Perulli van Accor Hotels Nederland, waartoe Novotel en Mercure behoren. "Het rookvrij maken van de hotels van Novotel en Mercure in Nederland gebeurt in fases. We willen onze gasten aan het idee laten wennen dat er straks helemaal niet meer gerookt mag worden. We gaan ervan uit dat een gewenningsperiode van een jaar voldoende is."

Op verschillende manieren worden de gasten van Novotel en Mercure geïnformeerd over de keuze van de rookbeperkingen en de consequenties daarvan. De informatie wordt verstrekt via flyers bij de receptie, posters die op diverse plaatsen in de hotels worden opgehangen en briefkaarten in de hotelkamers.

Eerder dit jaar werd Ibis Amsterdam Centre, dat ook onderdeel uitmaakt van Accor Hotels Nederland, volledig rookvrij. Het was het eerste ketenhotel in Nederland waar nergens meer gerookt mag worden. Een verdere uitbreiding van dit beleid in de andere Ibis hotels in Nederland is nog onderwerp van discussie. Op dit moment kijkt Accor Hotels Nederland naar de verschillende nationaliteiten van de gasten in de Ibis hotels. Veel van de Nederlandse gasten kunnen zich moeilijk schikken in een verbod en vinden het belangrijk om zelf te kunnen bepalen waar wel en niet gerookt mag worden.

Met het grotendeels rookvrij maken van Novotel en Mercure wil Accor Hotels Nederland een concrete bijdrage leveren aan een wereld waarin de kwaliteit van leven en gezondheid met de dag belangrijker wordt.
"Het is niet onze intentie de afspraken te doorkruisen die de branche en de overheid hebben gemaakt over het rookbeleid in de horeca," aldus Arnaud Perulli. "In elk hotel dat onder de Accor vlag opereert, zijn alle noodzakelijke maatregelen getroffen om de gasten duidelijk te maken welk rookbeleid er geldt."

Het beleid van Koninklijk Horeca Nederland is gestoeld op het beginsel dat horecabedrijven gastvrij willen zijn voor rokers en niet-rokers. Voor de Nederlandse horeca geldt geen rookverbod. Met minister Hans Hoogervorst van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zijn wel afspraken gemaakt over het rookvrij maken. In de hotelbranche moet eind dit jaar 40 procent van de kamers rookvrij zijn. Deze doelstelling hadden de Accor hotels in 2005 al gerealiseerd.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!